Premierul Poloniei: timpul „băieţilor de succes” din companiile de stat a apus

Premierul polonez Beata Szydlo a anunţat o remaniere a guvernului, spunând că unii miniştri “nu fac faţă”. “Vor urma schimbări în guvern”, a spus Szydlo la postul public de radio. “Vă voi informa săptămâna viitoare despre ce modificări sistemice şi de personal este vorba”.

Premierul a spus că unii miniştri “nu fac faţă” provocărilor, adăugând că “lucrurile nu merg aşa cum ar trebui”, relatează Associated Press.

Ministrul de Finanţe Pawel Szalamancha este unul dintre miniştrii în pericol de a fi demis, scrie presa poloneză. Nici ministrul de Externe Witold Waszczykowski şi ministrul Sănătăţii, Konstanty Radziwill, nu sunt într-o situaţie mai bună, scrie Reuters. Asta pentru că liderul partidului de la guvernare, Jaroslaw Kaczynski, i-a arătat cu degetul de mai multe ori în cursul acestui an.

Premierul Poloniei a mai anunţat o reorganizare a companiilor de stat. “Au circulat multe informaţii privind companiile conduse de stat, iar aceste informaţii ne preocupa”, a spus Szydlo, care l-a şi demis în urmă cu o săptămână pe ministrul de Trezoreriei, Dawid Jackiewicz. “Trebuie să ne întărim controlul asupra proprietăţii. Timpul băieţilor de succes în companiile de stat a trecut, nu mai este ca în perioada Platformei Civice şi a Partidului Ţărănesc”, a spus Szydlo, făcând referire la tinerii manageri care au fost aduşi la companiile de stat în timpul fostei guvernări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.