Premierul Poloniei: Unități regulate ale armatei ruse operează în Ucraina

Unități regulate ale armatei ruse operează în estul Ucrainei, a declarat miercuri premierul polonez Donald Tusk, făcând trimitere la informații ale NATO și ale serviciilor secrete poloneze, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Nimeni nu mai poate lua în serios informațiile cu privire la separatiștii din Ucraina. Informațiile de ultimă oră confirmă cu fermitate din nou că unități regulate rusești operează în estul Ucrainei”, a afirmat Tusk cu ocazia unui discurs rostit în fața parlamentului polonez.

„Aceste informații ale NATO, dar confirmate și de serviciile secrete poloneze, sunt deja practic univoce”, a subliniat el. În context, Tusk a insistat asupra faptului că guvernul său va continua să se comporte într-o manieră „responsabilă” în fața crizei ucrainene, acționând în cadrul NATO și UE.

Marți, Kievul a anunțat că a capturat zece parașutiști ruși, care, potrivit Moscovei, s-ar fi „rătăcit”. Chestionat cu privire la acest subiect cu ocazia summitului regional de la Minsk, președintele rus Vladimir Putin a declarat că acei soldați ‘patrulau la frontieră și că este posibil să fi pătruns și pe teritoriul ucrainean’.

Un comunicat al Statului Major de operațiuni ucrainean în Est a vorbit miercuri despre „avansarea unei coloane compuse din 100 de unități, printre care tancuri, blindate, lansatoare de rachete multiple Grad, pe ruta Starobeșeve-Telmanove”. Comunicatul nu precizează apartenența acestor dispozitive, nici originea echipajului lor. Dar o sursă militară ucraineană contactată de AFP a menționat că tancurile erau rusești.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.