×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 05:02
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Premierul: Pot fi declarate proiecte naționale de importanță strategică

Premierul Mihai Tudose a declarat sâmbătă seara, la finalul ședinței CExN al PSD, că autostrada Brașov-București, compania Tarom și Compania Națională Aeroporturi București ar putea fi declarate proiecte naționale de importanță strategică, de care Guvernul să se ocupe cu celeritate.

El a afirmat că autostrada Brașov-București se va realiza cu fonduri de la Ministerul Transporturilor, iar construcția la tronsoanele pentru care există avize de mediu ar putea fi demarată, întrucât există bani în buget.

"În ceea ce privește povestea eternă a României din ultimii zeci de ani, autostrada Brașov-București, e vorba de Brașov-București, fiindcă nici măcar București-Ploiești nu este terminată, capătul dintre București începe de undeva din aer, ne gândim serios dacă acest mare proiect poate fi declarat proiect național de importanță strategică. Se va face cu bani din buget, banii sunt în bugetul Ministerul Transporturilor, și să demarăm cât de repede cu putință mai ales că există niște bucăți desenate, cu avize de mediu luate, adică putem începe efectiv construcția pe acest tronson", a precizat premierul Mihai Tudose într-o conferință de presă, la finalul Comitetului Executiv Național al PSD unde au fost prezenți și membrii cabinetului.

Potrivit premierului Tudose, și Tarom și Compania Națională Aeroporturi București ar putea fi declarate de importanță strategică, fiind două companii fanion ale României și "poartă de intrare" în țară.

"La fel Taromul și Aeroporturi București. Acolo lucrurile stau incredibil. Sunt contracte din 2005, unele nefinalizate, cu diverse firme care pur și simplu au plecat. Și așa cum am mai spus, sunt două companii fanion ale României, sunt poartă de intrare în România, sunt embleme ale României și nu se poate ca lucrurile să continue așa. Și pe acestea două intenționăm să le declarăm de importanță strategică națională și să ne putem ocupa cu mare celeritate de aceste două proiecte, de aceste două companii", a mai afirmat Mihai Tudose.

Rareş ConstantinescuPublicat Duminică, 03 septembrie 2017
889
 | 2
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ce-i lipseste chelului
0
Sanatatea si Educatia sunt proiecte strategice, nu salvatul scaunelor si salariilor unor pilosi de la Tarom! Ceea ce Tudose si PSD-ul se fac ca nu inteleg este ca un popor bolnav si prost este usor de subjugat nu numai de coruptii din PSD, ci si de alte puteri externe! Sau pesedistii s-au vandut deja si au vandut tara incepand cu Rosia Montana pentru averi prin Brazilia?!
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
Adrian
+2
A doua masura ar fi sa scumpeasca parcarea la aeroport, ca nu se poate sa ramana in urma pretului benzinei
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
cico
+1
Pana la a declara proiecte nationale de importanta strategica,rezolva problema de siguranta nationala din secuime.Cazul din Odorhei nu e izolat,iar romanii de acolo traiesc un calvar.Dar se pare ca interesul vostru fata ungurii din UDMR e mai presus de proprii romani.Rusine sa va fie ,nu degeaba sunteti numiti cozi de topor,toti cei din gasca politica romaneasca,indiferent de culoare.
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
Omul din popor
+1
parca daca le boteaza altfel,nu tot mizeriile alea sunt?
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
lili
-2
Dle Tudose, poti sa debitezi abureli si vorbe goale la Infinit, esti Mare Maestru! Pariem ca NU veti face nimic? Ati mai avut unul, tot asa pus pe "Proiecte nationale", i se spus Ministerul Marilor Proiecte Nationale condus de Dan Sova, habarnist rar intalnit chiar si in fauna ce colcaie in PSDul vostru! NU a ramas NIMIC in urma lui, la fel cum NU va ramane nici din vorbele goale de circar ale lui Mihai Tudose! Vedem ce "poate" face PSDul din Saracia numita Teleorman! De 27 de ani, Teleormanul voteaza cu PSD care le promite marea cu sarea, in timp ce-i tine in aceeasi saracie lucie, de-au ajuns Oamenii sa plece care-ncotro, e judetul cu cele mai mari probleme demografice, lucreaza SUB 50 000 angajati,(Judeţul Teleorman: 136.095 Pensionari şi Someri la 46.668 Angajaţi ), majoritatea la Stat şi de 3 ori mai mulţi pensionari şi şomeri! Aia buni de munca au plecat Imediat dupa 1 ianuarie 2007 ba in Spania ba in Italia, au fugit mancand pamantul sa scape de saracia lui Don Livio!
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
Moftangiu
+1
Sa le declara de importanță strategică nu-i mare lucru, mai dificil este sa le construiasca.
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
van gogu
+5
Poate ca le faceti cu firme romanesti, fara smenoreli si nu mai vin niste firme straine cu un laptop care iau caimacul, dupa care angajeaza firme romanesti cu preturi meschine. M-am saturat ca Km de autostrada sa aiba cel mai mare pret din Europa si din lume.
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
Moftangiu @ van gogu
+2
De ce nu au concurat firmele romanesti firmele straine sa nu se ajunga la preturi exorbitante? Nu sunt firmele straine de vina ca nu avem autostrazi desi banii au foost consumati! De ce nu se face public contractul cu Behtel? Ca sa nu vedem cine au fost adevaratii vinovati.
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ van gogu
+2
Acolo unde le lipseste experienta, ar putea angaja experti straini iesiti la pensie care sa formeze si personal romanesc.
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Tun cu indemnizația de artist
Publicat acum 21 ore şi 2 minute
Exportul care lovește în sănătatea românilor
Publicat acum 14 ore şi un minut
 NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI pentru Florian Coldea
Publicat acum 21 ore şi 46 minute
Lovitură pentru fumători
Publicat acum 15 ore şi 54 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 19 minute