Premierul, prima reacţie la dezvăluirea lui Băsescu că a fost ofiţer acoperit (VIDEO)

Victor Ponta a avut marţi dimineaţă prima reacţie la dezvăluirea lui Băsescu că a fost ofiţer acoperit. Premierul a spus că a declaraţiile lui Traian Băsescu privind faptul că a fost ofiţer acoperit sunt ”numai minciuni”.

Preşedintele este ”extrem de tulburat şi frământat şi România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”, a mai spus Ponta.

”Vă spun cu toată deschiderea că azi o să mă rog şi pentru preşedintele Traian Băsescu, pentru că este extrem de tulburat şi frământat şi România nu trebuie să mai depindă de tulburările unei persoane. Eu cred că există instituţii ale statului care, dacă cineva a încălcat legea, îl va trage la răspundere”, a declarat Ponta.

El a mai spus că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile şi şi-a servit ţara şi va face acest lucru în continuare.

Premierul l-a mai acuzat pe preşedinte pentru modul în care acesta se exprimă, afirmând că este „total inacceptabil pentru un preşedinte” şi că foloseşte funcţia şi instituţiile pentru a o susţine pe Elena Udrea.

”Când eu voi fi preşedinte, veţi vedea că ceea ce vedeţi în ultimele zile la Traian Băsescu poate fi schimbat”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă este adevărat ceea ce a afirmat, luni seară, preşedintele premierul a spus că ”sunt numai minciuni”.

Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă „o ilegalitate constituţională” şi „o incompatibilitate”, potrivit Constituţiei vechi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.