Premierul Republicii Moldova, luat peste picior la Moscova

Moscova se amuză pe seama declarațiilor premierului Valeriu Streleț despre necesitatea de resetare a relațiilor cu Rusia. Preşedintele Comitetului pentru relaţii internaţionale din cadrul Dumei de Stat, Alexei Puşkov, această inițiativă a noului Guvern de la Chișinău nu este decât praf în ochi, transmite Deschide.md.

Deputatul rus a scris pe pagina sa de Twitter „cel mai probabil, „resetarea” după modelul Chişinăului înseamnă: noi vom continua să vă facem rău, iar voi veţi continua să ne procuraţi mărfurile. O abordare foarte liberală”.

Tot pe Twitter, oficialul rus și-a spus părerea despre coaliția de guvernare de la Chișinău. „Noul premier din partea coaliţiei liberale de la Chişinău care se află la putere a cerut resetarea relaţiilor cu Rusia. Cunosc această coaliţie în urma activităţii din cadrul APCE: o coaliţie puternic antirusească”, a notat Alexei Puşkov.

Noul premier al Republicii Moldova, Valeriu Streleț (PLDM), a declarat recent că Moscova rămâne pentru Chișinău un partener important, pronunțându-se în favoarea unei restabiliri a cooperării cu Rusia și a dezvoltării relațiilor bilaterale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.