Premierul stă cu traficul de influenţă la masă

Potrivit referatului procurorilor, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a făcut trafic de influenţă în biroul premierului PSD, Victor Ponta, pentru a-l păstra în funcţia de şef al Poliţiei Mehedinţi pe Constantin Ponea. Traficul de influenţă s-ar fi făcut în prezenţa ministrului de Interne de atunci, liberalul Radu Stroe.

Şi în timpul celor „n” guverne Boc au fost menţinuţi în funcţie sau au fost schimbaţi din funcţie şefii inspectoratelor judeţene de poliţie. Numirile ori confirmările pe post au fost semnate de şeful Poliţiei Române, care se afla atunci, ca şi acum, în subordinea ministrului de Interne. Iar ministrul era membru al Cabinetului condus de prim-ministrul Emil Boc, care era şi preşedintele principalului partid de guvernământ. Pentru a ţine aproape organizaţiile din teritoriu, de care orice partid are nevoie în campaniile electorale, premierul PDL al României era obligat să le îndeplinească acestora inclusiv dorinţele referitoare la numirile şefilor inspectoratelor judeţene de poliţie. Dorinţe exprimate fie de şefii de organizaţii PDL, fie de prefectul numit de PDL, fie de preşedinţii de consilii judeţene ai PDL, fie de primarii democrat-liberali ai municipiilor reşedinţă de judeţ sau de parlamentarii PDL.

În timpul celor „n” guverne Boc nu a fost instrumentat niciun caz de trafic de influenţă referitor la menţinerile în funcţie ori numirile de la vârful structurilor de poliţie, dar şi al altor instituţii publice.

Şefii de poliţie, ca şefii de poliţie, dar cum au fost numiţi în fruntea unor ministere Sebastian Lăzăroiu şi Daniel Funeriu, care, după ce PDL a pierdut guvernarea, au fost angajaţi pe post de consilieri la Palatul Cotroceni? A făcut sau nu a făcut trafic de influenţă Traian Băsescu pentru ca Emil Boc să le încredinţeze celor doi câte un mandat de ministru? Nu. Preşedintele Traian Băsescu nu a făcut decât să promoveze oameni capabili să „modernizeze” România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.