Premierul stabileşte ţintă pentru Corpul de Control

Premierul Mihai Tudose a anunţat, marţi, după întâlnirea pe care a avut-o în cursul dimineţii cu sindicaliştii din cercetare, că va trimite Corpul de control la Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, după ce sindicaliştii au reclamat că nu există dialog cu conducerea instituţiei. Prim-ministrul i-a solicitat ministrului Cercetării să conceapă rapid un plan de măsuri pentru eficientizarea activităţii institutelor de cercetare.

”În cadrul întrevederii, premierul şi-a exprimat susţinerea Guvernului pentru activitatea de cercetare şi deschiderea în ceea ce priveşte continuarea dialogului cu sindicatele de profil şi facilitarea parteneriatului acestora cu instituţiile statului. Acesta a menţionat că îşi doreşte ca domeniul cercetării să devină mult mai aplicat pentru mediul economic astfel încât să aducă plusvaloare”, potrivit Executivului.

Reprezentanţii sindicatelor au evocat necesitatea trecerii mai multor institute de cercetare în coordonarea Ministerului Cercetării şi Inovării. De asemenea, au solicitat premierului modificarea legislaţiei în aşa fel încât să permită un acces mai facil al evaluatorilor străini la contracte cu institutele de cercetare.

În acest context, premierul a cerut ministrului Cercetării, Lucian Georgescu, ca într-un timp cât mai scurt, să conceapă un plan de măsuri şi să vină cu propuneri în ceea ce priveşte modificarea cadrului legislativ pentru corectarea disfuncţionalităţilor şi eficientizării activităţii institutelor de cercetare, eliminarea barierelor birocratice şi facilitarea accesului acestora la contracte, atât cu parteneri străini cât şi cu cei români.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.