Premierul, vizită oficială în Iordania

Premierul Victor Ponta începe sâmbătă o vizită oficială de două zile în Regatul Hașemit al Iordaniei, la invitația omologului său iordanian, dr. Abdullah Ensour.

Potrivit unui comunicat al Executivului, obiectivul vizitei este de a reconfirma nivelul foarte bun atins de relațiile politico-diplomatice și pe linie de securitate între cele două țări, dar și de a identifica cele mai bune căi pentru aducerea cooperării economice și sectoriale la nivelul acestora.

Printre domeniile de interes comun ale celor două state, care vor fi abordate cu ocazia vizitei, se numără agricultura, energia, IT&C, turismul, sănătatea, inclusiv posibilitățile de realizare a unei mai bune conectări a mediilor de afaceri din cele două țări.

Astfel, sâmbătă după-amiază, Victor Ponta va avea o întrevedere cu omologul său iordanian Abdullah Ensour, care va fi urmată de discuții în plenul celor două delegații. În prezența celor doi premieri, vor fi semnate, în cursul serii, două memorandumuri de înțelegere în domeniile agriculturii și economiei.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și omologul său iordanian Ahmed Mufleh Akef Zu’bi vor semna Memorandumul de înțelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii, iar ministrul Economiei, Mihai Tudose, și ministrul Industriei și Comerțului din Regatul Hașemit al Iordaniei, Maha Ali, vor parafa o Declarație-Minută privind cooperarea dintre cele două ministere.

În cea de a doua zi a vizitei, premierul Victor Ponta se va întâlni cu reprezentanți ai Consiliului Oamenilor de Afaceri Irakieni
și cu membri ai Camerei de Comerț a Regatului Hașemit al Iordaniei.

Ulterior, Ponta va fi primit în audiență la Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.