Premiile Constantin Brâncoveanu, preselecţiile celei de a IV-a ediţii

Democrația culturală promovată de Fundația Alexandrion în cadrul Premiilor Constantin Brâncoveanu include și întâlniri cu creatorii și oamenii de știință, cu presa și cu publicul interesat. În pregătirea serii de gală, din 26 septembrie, când va avea loc decernarea Premiilor pe scena Ateneului Român, Fundația Alexandrion și membrii juriului au lansat o invitație. Mediul cultural și științific clujean și mass-media locală este așteptată să ia parte la preselecția principalelor contribuții științifice și culturale ale perioadei octombrie 2016-septembrie 2017.

Vineri, 8 septembrie a.c., Muzeul de Artă Cluj-Napoca (Palatul Bánffy) găzduiește o reuniune informală de evaluare și nominalizare a performanțelor ultimului an.

În acest an, secțiunile jurizate și premiate sunt: arhitectură, arte plastice, film, teatru, istorie, literatură, muzică, la care se adaugă două noi categorii – medicină și economie.

Anul acesta, Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu cunoaște o creștere în amploare – premiile oferite sunt în număr de nouă (la edițiile precedente au fost oferite șapte premii), invitații din străinătate sunt mai numeroși, iar programul artistic este mai bogat – pe scena Ateneului Român vor urca cinci dintre cele mai cunoscute soprane din Europa de Est, în cadrul unui concept artistic unic. Spectacolul va beneficia de regia cunoscutei regizoare de operă, Anda Tăbăcaru Hogea, iar segmentul muzical al spectacolului va fi coordonat de pianistul Alexandru Petrovici, alături de orchestra sa de acompaniament.

Juriul ediției a IV-a a Premiilor Constantin Brâncovenu este alcătuit din: Academician Dan Berindei președintele juriului, prof. univ. Andrei Marga, vicepreședintele juriului, acad. Dumitru Radu Popescu, prof. univ. Ioan Scurtu, prof. univ. Grigore Constantinescu, prof. univ. Marian Moiceanu, rector al UAUIM, prof. univ. Victor Ioan Frunză, dr. Dana Safta, artistul plastic Ștefan Râmniceanu, laureat al premiului Academiei și al premiilor Brâncoveanu, criticul de film Magda Mihăilescu, Constantin Dumitru, secretarul juriului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.