Premiile Cotidianul.ro – Omul Anului 2012

A treia ediție a premiilor cotidianul.roare deja lista finală a câștigătorilor. După contorizarea celor aproape 40.000 de voturi, primii șase aleși ai cititorilor primesc acest titlu atât de onorant. Ei sunt:

Angela Gheorghiu

Raed Arafat

Sandra Izbaşa

Răzvan Dumitrescu

Jerome Olive

Mihai Anghel

Pentru a treia oară consecutiv, marea soprană Angela Gheorghiu întrunește voturile cititorilor Cotidianul. Prezențele sale pe marile scene ale lumii duce numele țării noastre în toate marile teatre lirice, în mass-media și în casele oamenilor de pe tot globul.

Cele mai multe voturi le-a obținut însă, ministrul Raed Arafat. Deși el nu este politician, se poate mândri nu doar cu numărul voturilor, ci și cu faptul că a fost simbolul marilor schimbări petrecute în România, în 2012.

Sandra Izbașa a câștigat aurul la Londra și se poate bucura că a marcat anul olimpic 2012 cu aur pentru România, un aur care face mai mult decât o carieră sportivă. El i-a adus un loc în inima compatrioților săi.

Răzvan Dumitrescu a devenit un reper moral și profesional, dar și orar pentru spațiul emisiunilor de televiziune, cel atât de pestriț, de contestat și de derutant în această perioadă.

Jerome Olive conduce grupul Dacia-Renault în România și se poate mândri că se află la volanul producătorului european cu cea mai modernă și nouă gamă de modele. Şi într-o impresionantă expansiune pe meridianele globului.

Surpriza acestui sondaj de public vine din apariția între primii 6, la o sută de voturi distanţă de Jerome Olive, a lui Mihai Anghel, producătorul vinurilor de Segarcea, cel care în 2012, cu Minima Moralia și cu Domeniul Coroanei a obținut 17 medalii de aur pe tot cuprinsul globului. Succesul internațional al colecției de vinuri, denumită Minima Moralia poate fi socotit ca referențial în relansarea vinurilor de clasă din România. După atâția ani de vinuri à la Ştefănescu, România se poate lăuda cu cel puțin 10 producători de vin de nivel european.

Redacția Cotidianul.ro a decis să mai acorde trei diplome de onoare Dacia Liberă pentru:

Corul Madrigal, care în această primăvară împlinește 50 de ani de muzică;

Prințului Charles de Wales, pentru uriașele servicii făcute imaginii României;

– ciclistului Edward Novak, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra.

De asemenea, a acordat și două diplome de excelență, profesorilor Gheorghe Cerin și Mihai Lucan.

Anul acesta, sondajul nostru de public intitulat Omul Anului a fost organizat în colaborare cu Johnnie Walker și companiile care îl distribuie, adică PPD și DIAGEO.

Omul Anului a provocat interesul cititorilor și se anunță a fi ultima ediție în această formulă. Decernarea pentru anul 2013 urmează a lua proporțiile unui sondaj complex de percepere a valorilor societății românești. Sondajul se va încheia cu un clasament și cu un solemn spectacol de gală. Ce ne-am propus încă de la prima ediție a sondajului nostru de public, s-a confirmat din plin și de data aceasta. Cu ajutorul cititorilor am stabilit o ierarhie a modului în care au fost receptate performanțele unor personalități importante din România. Nu-i ușor să întocmești un clasament al respectului public. În acelaşi timp, spiritual și critic, publicul nostru și-a exersat judecata dreaptă alegând dintr-o ofertă limitată, întocmită cu multă grijă de redacție. Astfel, cititorii Cotidianul ne-au ajutat să întocmim un clasament care ne reprezintă. Şi pe noi, și pe dânșii, și pe cei aleși. Într-o mare măsură, rezultatul reprezintă și România. Adică vârfurile și performanțele unei societăți pe care multă lume se întrece în a o critica fără milă.

Cei votați câștigători ai titlului sau aflați pe locurile imediat următoare în preferințele publicului nostru reprezintă o Românie ideală, o țară de vis care începe să-și arate prețuirea pentru valorile ei.

Redacţia cotidianul.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.