Premiile Cotidianul.ro-Omul Anului 2012, Gala Laureaților

Un moment rar, excepțional, le-a fost dat să trăiască, joi seara, oaspeților Galei Premiilor Cotidianul.ro-Omul Anului 2012: un minirecital în România al marii artiste Angela Gheorghiu.

În Sala Constanța a JW Marriott din București, o bună parte din lumea bună a României – care de la Cluj, care de la București – și-a dat întâlnire pentru a-i aplauda, ovaționa, pe laureații ediției 2012 a Galei Premiilor Omul Anului Cotidianul.ro – oameni a căror valoare profesională, în domeniile pe care le reprezintă, este de necontestat.

Inegalabila Angela Gheorghiu, pentru a treia oară laureată a premiilor Omul Anului decernate de Cotidianul.ro, după ce și-a ridicat distincția, a susținut un minirecital. Pentru care a primit nu doar aplauze, ci și ovații. În premieră, mare a artistă a interpretat în România, la Gala Premiilor Cotidianul.ro, o partitură inedită de Vicenzo Bellini, pe care o va cânta peste puțin timp la Los Angeles. Cu o reverență, Angela Gheorghiu și-a primit premiul, despre care a spus că o onorează, având în vedere ”vecinătatea!” cu ceilalți laureați, celebri și ei în domeniile lor.

Momentul festiv al Galei Cotidianul.ro a fost deschis de maestrul Dorel Vișan, care, după vorbe pentru suflet, a spus: ”Mă bucur că există oameni cu suflete mari care cred că valoarea trebuie pusă la cârmă ca să dea sens vieții”. A denumit momentul decernării premiilor Cotidianul.ro drept ”seara întoarcerii la personalitate, la valori!”.

În opinia lui Cornel Nistorescu, directorul general al Cotidianul.ro, prin premiile Omul Anului ”celebrăm valorile românești. Le cerem părerea cititorilor noștri și recompensăm valorile pe care, deseori, le ignorăm”. Cornel Nistorescu a răspuns și unei întrebări ce plutea în aer: ”De ce nu avem nici un politician în topul nostru? Pentru că 2012 a fost un an nefericit, care ne-a lăsat aproape fără speranțe”.

Cel de-al doilea – în ordinea cronologică a decernării premiilor – laureat al distincțiilor Cotidianul.ro a fost medicul Raed Arafat, pentru că, ”fără să facă nimic altceva decât să-și facă datoria acolo unde-i e locul, a declanșat un val de schimbări”, după cum explica directorul Nistorescu.

Cu modestia-i sinceră, doctorul Arafat a spus despre premiu: ”Nu știu dacă merit premiul pentru că eu și echipa mea, colegii mei, ne facem treaba. A-ți face treaba este ceva normal. Sănătatea nu este doar medicina de urgență este mult mai mult. Consider că e un premiu pentru întreg sistemul medical românesc”.

Pentru că ”se bucură de o susținere enormă și pentru că a salvat imaginea României”, după cum remarca directorul Cotidianul.ro, un alt premiu i-a fost conferit minunatei gimnaste Sandra Izbașa.

”Mă onorează acest premiu și îmi doresc ca Imnul Național să se cânte din ce în ce mai mult la competițiile sportive internaționale: pentru asta muncim!”, a spus campioana.

Un alt premiu a mers către ”un concurent” al Cotidianul.ro, sau ”un cui în barca celor care nu înțeleg democrația”, după cum spunea Cornel Nistorescu despre realizatorul emisiunii Subiectiv de la Antena 3, Răzvan Dumitrescu.

”Premiul mă onorează, compania selectă mă onorează. Le promit cititorilor Cotidianul.ro și nu doar lor că voi continua. Mihai Gâdea este la originea intrării mele în echipa minunată a Antenei 3, când doar mă gândeam la faptul că aș vrea să intru aici, și îi mulțumesc pentru asta!”, a spus ziaristul Răzvan Dumitrescu.

Jerome Olive de la Renault România, ”responsabil de evoluția excepțională a Daciei”, și Mihai Anghel de la Podgoriile Domeniile Coroanei, pentru că e ”omul care a repus în valoare vinurile românești”, au fost și ei printre laureații premiilor Cotidianul.ro, conform explicațiilor directorului publicației noastre.

În numele directorului Olive – aflat la Geneva -, managerul de comunicare, Anca Oreviceanu, a spus că ”este premiul unei echipe de 18.000 de oameni: care proiectează, testează și montează autoturismele Dacia Renault”.

”Nu știu dacă trebuie să fii premiat pentru că îți faci treaba. Oricum, vă mulțumesc”, a spus Mihai Anghel de la Domeniile Coroanei.

Două diplome de excelență ale Cotidianul.ro au mers către doi excelenți medici români: urologul Mihai Lucan și cardiologul Gheorghe Cerin.

”Le mulțumesc celor au votat prezența mea pe lista laureaților. Ar trebui să votăm, de aici înainte, pentru medicina românească, pentru ca aceasta să facă un pas înainte”, a spus profesorul Lucan, autorul multor premiere medicale românești, un adevărat guru în materie de urologie.

Cardiologul Gheorghe Cerin a menționat că ”în medicină nu e mai e suficientă doar cartea, e nevoie și de un upgrade operator. Suntem cu un spital în România – Monza – prin care îi ajutăm pe români să se trateze mai bine”.

O primă Diplomă de Onoare ”Dacia Liberă” i-a fost conferită de Cotidianul.ro campionului paralimpic Eduard Novak, care a declarat, printr-o intervenție telefonică din Croația, unde este în cantonament, că distincția ”mă onorează, dar mă și montează pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro”.

O altă Diplomă de Onoare ”Dacia Liberă” a fost decernată, de Cotidianul.ro, Corului Madrigal ”Marin Constantin”. Cornel Nistorescu a justificat acordarea premiului ”nu doar pentru aniversarea a 50 de ani de la înființarea corului, ci și pentru amintirea unui om drag tinereții noastre jurnalistice, maestrul Marin Constantin”.

Managerul corului, Veronica Maria Stoica, a dat asigurări că inconfundabilul Cor Madrigal Marin Constantin își va continua activitatea cu același rafinament, cu aceeași emoție și va promova aceeași valoare ca și până acum.

Dirijorul corului, Voicu Popescu, a subliniat că ”Madrigalul muncește zilnic ca să rămână acolo unde l-a lăsat maestrul Marin Constantin. Vă așteptăm la spectacolele de Paști care încep la București și se termină la Iași”.

O nouă diplomă de onoare Dacia Liberă a Cotidianul.ro i-a fost decernată Alteței Sale Regale Prințului Charles de Wales, ”pentru uriașele servicii făcute imaginii României”, după cum menționa Cornel Nistorescu.

Johnnie Walker, PPD și DIAGEO au decernat și un premiu In Memoriam: celui care a fost actorul și regizorul Sergiu Nicolaescu.

Laureaților acestei ediții li s-a adresat, în finalul ceremoniei, directorul Cotidianul.ro: ”Vă mulțumesc pentru 2012. Vă invit să faceți la fel, și în 2013 și în următorii 20 de ani”.

Anul acesta, sondajul de public al Cotidianul.ro, intitulat Omul Anului, a fost organizat în colaborare cu Johnnie Walker și companiile care îl distribuie: PPD și DIAGEO.

Stiri Video

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.