Presa americană: Simona Halep i-ar putea lua locul Serenei Williams în fruntea ierarhiei WTA

Ascensiunea Simonei Halep în clasamentul WTA este analizată în presa de specialitate din SUA, iar ziariștii americani așteaptă o evoluție solidă din partea sportivei noastre și la ultimul Grand Slam al anului.

Publicația americană Tennis Magazine, într-un articol dedicat jucătoarei din România şi canadiencei Eugenie Bouchard, o vede pe Simona una dintre cele mai mari amenințări pentru prima poziție în ierarhia WTA, ocupată acum de Serena Williams.

„Halep și Bouchard sunt cele mai talentate jucătoare din tânăra generație. Ele pot să ajungă rapid în vârful clasamentului și au arătat evoluții foarte bune în această prima parte a anului. În condițiile în care Serena își mai caută forma, ea ar putea să piardă primul loc în lume în dauna uneia dintre cele două. Maria Sharapova reprezintă și ea o amenințare importantă, mai ales că se află pe primul loc în clasamentul Race (alcătuit doar pe anul 2014 – n.r.)”, notează revista din SUA.

Ultimul Grand Slam al anului, US Open, va avea loc în perioada 25 august – 8 septembrie și va avea premii totale în valoare de 38,3 milioane dolari (aproximativ 28 de milioane euro). Câștigătorii celor două competiții de simplu vor fi recompensați cu 3 milioane de dolari (2,2 milioane de euro), cel mai mare premiu oferit vreodată în istoria turneului.

Tennis Magazine: „Simona și-a câștigat respectul prin jocul exact și modestia din teren”

Tennis Magazine i-a acordat un spațiu amplu Simonei, pe care o apreciază pentru evoluțiile din teren. Mai mult, ea este comparată cu un fost lider din clasamentul ATP.

„Halep este o jucătoare foarte muncitoare, modestă, o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului. Concentrarea din teren și loviturile perfect plasate au adus-o în vârful ierarhiilor”

„Halep este o jucătoare foarte muncitoare, modestă, o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului. Concentrarea din teren și loviturile perfect plasate au adus-o în vârful ierarhiilor. Pare o versiune feminină a lui Lleyton Hewitt de la începutul carierei, însă fără gesturile de celebrare duse la extrem. Simona și-a câștigat respectul prin jocul exact și modestia din teren”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.