Presa băsistă şi poporul vinovat de proteste

La nouă zile de la începerea protestelor, presa subordonată regimului Băsescu continuă să ridice osanale preşedintelui şi pedeliştilor, deformând în acelaşi timp realitatea din stradă.

Mai mult decât oricare altă publicaşie pedelistă, ziarul fraţilor Păunescu reînvie spiritul Scânteii din anii ’50. De exemplu, în numărul de sâmbătă al oficiosului „Evenimentul Zilei”, trupeții dirijaţi de mercenarul Dan Andronic au pus în scenă o făcătură de zile mari. USL Vorbim despre punere în scenă întrucât servii lui Băsescu de la EVZ au regizat şi au aruncat pe site un filmuleţ (grosolan şi prost făcut) care trebuie să dezvăluie cum USL mituieşte oamenii care demonstrează în Piaţa Universităţii, dar şi pe cei care au manifestat la mitingul organizat joi de Opoziţie.

În imagini se poate vedea un individ pe Bulevardul Kiseleff cu un tabel în mână pe care se preface că scrie numele participanţilor care vin la manifestaţie şi suma pe care aceştia o primesc de la organizatorii mitingului USL. Făcătura continuă cu un aşa-zis demonstrant care vine la insul cu banii şi, după ce îi este numele trecut pe tabel, semnează şi primeşte banii. Confirmarea că avem de a face cu o făcătură grosolană începe câteva secunde mai târziu, când de cel cu banii se apropie un alt cetăţean care după ce semnează la 2.02 ia în mână nişte bani, dar rămâne pe loc şi nu a plecă precum cel dinaintea lui. Câteva secunde mai târziu se vede că cel care chipurile împărţea banii se întoarce spre cel care filmează şi îl întreabă „Filmezi, mă?”. Căci, nu-i aşa, manufactura produsă de casa de manipulare şi dezinformare „Evenimentul Zilei” trebuia să fie filmată cât mai bine pentru a arăta cum „ticăloşii” din Opoziţie plătesc manifestanţii. La următoarea secvenţă apare din nou cel care a luat bani de două ori la cel care împărţea banii şi îi spune că totul a ieşit bine. Alte douăzeci de secunde mai târziu mai vine un ins să îşi ia banii, dar, după ce se mimează faza cu semnatul, filmul se termină brusc fără să mai fie arătat şi cum îşi încasează omul răsplata.

Manipulările groteşti de acest fel pe care ziarul fraţilor Păunescu le tot aruncă pe piaţă din momentul în care au început protestele împotriva regimului Băsescu nu fac altceva decât să decredibilizeze şi mai mult un ziar care în vremuri nu de mult apuse era etalonul presei de calitate.

Trecând la o altă oficină de net arondată Cotrocenilor, şi vorbim aici de Hotnews, condus de Dan Tăpălagă, pajul Monicăi Macovei, observăm că şi aici site-ul abundă în osanalele ridicate regimului Băsescu şi tone de noroi aruncate de-a valma în protestatari, Opoziţie şi presa neînregimentată.

De pildă, Dan Tăpălagă a scris vineri un editorial de o ipocrizie fără seamăn în care înfierează cu mânie proletară pe „iresponsabilii care vin la demonstraţie cu copii după ei”, pe „jurnalişti, reporteri sau comentatori se implică trup şi suflet în susţinerea protestelor după care dau fuga la televizor să «relateze obiectiv» sau să denunţe oripilaţi abuzurile forţelor de ordine”, neuitându-i fireşte nici pe „huliganii de protestatari care provoacă în mod deliberat jandarmii, forţează nota cât mai agresiv pentru a ţipa apoi strident că sunt victimele lor, că sunt bruscaţi şi abuzaţi exact ca într-o dictatură”.

Şi „România Liberă”, ziarul unui alt mogul de bine (Dan Adamescu), arată ca şi cum ar revenit la vremurile dinainte de 1989. Acolo are poziţia de trăgător-şemujahedinul băsist Cristian Câmpeanu, în timpul liber analist şi la TVR Info.

În editorialul de vineri, intitulat „(Contra)Revoluţia lui Badea, Gâdea şi Voiculescu”, Câmpeanu trânteşte concluzia încă din primul paragraf. „Demonstraţiile care au loc zilele acestea în ţară nu sunt o reeditare a Revoluţiei din 1989, nici a Pieţei Universităţii din 1990. Sunt exact opusul lor, o contrarevoluţie marca Dan Voiculescu, care încearcă să uzurpe treptat toate simbolurile luptei anticomuniste, creând confuzie morală cu sprijinul nefericit al ONG-urilor. Protestele din ianuarie 2012 sunt mai degrabă reeditarea mineriadei din ianuarie 1999 decât a revoluţiei din decembrie”, scrie cu avânt de activist stalinist ziaristul Cristian Câmpeanu.

Cine are nervii tari şi reuşeste să ajungă la jumătatea acestui editorial propagandistic va putea vedea negru pe alb cum îi ceartă acest Câmpeanu pe protestatarii din Piaţa Universităţii pentru că au îndrăznit să pună semnul egal între dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu şi „apostolul” anticomunismului şi al democraţiei Traian Băsescu. „Lozinca «Băsescu=Ceauşescu» nu este doar imorală, este de-a dreptul obscenă, pentru că îl umanizează pe Ceauşescu şi relativizează crimele (reale) ale dictatorului şi ale regimului comunist pentru a obţine efectul retoric de sublinia crimele (simbolice) ale preşedintelui Traian Băsescu”, grăieşte dând cu lozincile în cap acelora care îşi strigă nemulţumirile în stradă Cristian Câmpeanu, unul dintre numeroşii de scribi din presa obedientă regimului Băsescu.

Cam aşa stau lucrurile în mass-media cotrocenistă: în timp ce ţara întreagă fierbe şi huleşte regimul Băsescu-PDL, băieţii şi fetele din presa portocalie continuă să se îmbete cu aerul rarefiat al puterii şi să viseze frumos. Să visaţi bine, copii!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.