Presa britanică așază România între principalele destinaţii turistice

Publicația britanică The Guardian recomandă din nou România turiștilor britanici dornici de o vacanță activă.

Într-un articol, care se referă la zece destinații de vacanță unde se pot practica diverse sporturi, The Guardian include și România, alături de țări precum Portugalia, Italia, Franta, Austria și Spania.

Astfel, turiștii britanici împătimiți de drumeții și care vor o provocare față de Alpi, nu trebuie să caute mai departe de Munții Făgăraș, despre care publicația scrie că „oferă priveliști uimitoare ale lacurilor glaciare și ale văilor abrupte”. 

Prețurile pentru astfel de vacanțe variază. Spre exemmplu, o călătorie de opt zile și cazare în cabane montane, cu două zile de trekking în Parcul Național Piatra Craiului, transfer de la aeroport, toate mesele și ghid montan, costă de la 655 de lire sterline/persoană.

Alte prețuri sunt:

Marele tur al Carpaților –  circuit de 15 zile cu prețuri de la 1.695 de lire sterline;
Apuseni – Tărâmul apusului – pachet de opt zile cu prețuri d ela 1.095 lire sterline;
Maramureșul Mitic – pachet de opt zile cu prețuri de la 1.095 lire sterline;
Transilvania – Tărâmul lui Dracula – pachet de opt zile cu prețuri de la 845 lire sterline.

Celelalte țări incluse în topul celor de la The Guardian sunt: Portugalia – surf și yoga, Italia – călărie, Sardinia – activități multiple, Suedia pentru canoe, ciclism în Franța, mountain-biking în Austria, Azore – înot cu delfinii, Spania – kitesurfing și Finlanda, pentru a admira aurora boreală.

The Guardian a mai scris anul acesta despre vacanțe în România, promovând Munții Bucegi, Munții Carpați, orașele din Transilvania, București, Delta Dunării, și a mai scris chiar și despre mănăstirile din Bucovina și despre Poiana Brașov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.