Presa de la Chişinău: Sergiu Lucinschi, una dintre cele mai odioase figuri ale Moldovei anilor ’90

Serghei Lucinschi, una dintre cele mai odioase figuri ale Moldovei anilor ’90, când pensiile se plăteau în caloși și săpun, iar cei 350 de lei salariu pe care-i aveau profesorii nu veneau cu lunile, a fost ridicat aseară de procurorii DNA„, scrie Alex Cozer, preluat de Independent.md şi de Jurnal.md.

Fiul mai mare al fostului președinte Petru Lucinschi, Serghei se lăuda în acei ani că este stăpân pe 4 milioane de sclavi. Întrebați-i pe politicienii acelor vremuri și o să vă confirme aceste lucruri. Și nu exagera cu nimic individul, pentru că în timp ce el își permitea să aibă un garaj cu zeci de mașini de lux, eu, la fel ca alte sute de mii de copii, puteam să-mi permit să mănânc înghețată maximum de 2-3 ori pe an.

Aseară acest individ a fost arestat. S-a întâmplat la București. A fost ridicat de către procurorii DNA chiar din vila sa de lux din Voluntari. Voluntarii, pentru București, sunt un fel de Schinoasa pentru Chișinău. Doar că, spre deosebire de cartierul de lux din Chișinău, Voluntariul deja e părăsit cam de 20% din populație. Mare parte din foștii locatari sunt prin pușcării sau aresturi.

Potrivit procurorilor români, fostul stăpân peste 4 milioane de sclavi este implicat într-un dosar de trafic de influență și șantaj. Oricât de ironic ar suna, la mijloc e vorba tot de-un 4 – ar fi pretins 4 milioane de euro pentru a facilita niște tranzacții dubioase.

El și-a petrecut în arest noaptea trecută, urmând să fie dus în fața instanței pentru a i se decide soarta de mai departe. Se vede că cei de peste Prut și-au învățat lecția cu Guma, criminalul condamnat în România și protejat la Chișinău, unde se plimbă cu un Mercedes care costă cam cât ar câștiga un dascăl din salarii într-o sută de ani.
Totuși, vedeți cum se întâmplă în viața aceasta. A fost nevoie de vreo 20 de ani după dezmățul pe care acest fecior de președinte și l-a permis în Moldova, ca să fie arestat. Și într-o altă țară. O altă țară pentru el și tatăl său, niște românofobi atroce.

Ghinionul său a fost că s-a stabilit în România. Acolo unde legea deja funcționează, iar indivizii ca el ajung să plătească mai devreme sau mai târziu.

Între timp, în partea asta a Prutului, fratele său, ditamai mogulul media, care servește cu stoicism Kremlinul îndobitocind zi de zi moldovenii cu NTV-ul pe care-l patronează, stă în Parlament și se joacă de-a legile.
Alții, chiar mai răi decât fratele său Chiril, fură miliarde din bănci, își subjugă total instituțiile statului, scurg din toate părțile această Moldovă amărâtă și n-au nicio treabă. Nicio grijă. Pentru că în CNA-ul de la noi sunt băieții lor, Chetraru și Zumbreanu, iar la Procuratură pramatia de Gurin.

Fostul stăpân al celor 4 milioane de sclavi moldoveni, dincolo de Prut, pentru șantaj și trafic de influență, a fost arestat imediat…

Am văzut că mulți se roagă ca DNA să treacă Prutul. Nu fraților, DNA-ul nu are cum să treacă Prutul. Noi trebuie să-l trecem, revenind acolo unde ne este locul.

Portalul Mold Street precizează că în perioada 1990 – 2000 Sergiu Lucinschi a deținut mai multe afaceri în Federația Rusă în domeniul comerțului și construcțiilor. În 2011 s-a mutat în România unde a preluat compania Genesisi International, controlată de familia Lucinschi prin intermediul firmelor Stipula Financial Inc și IPA International Project Agency Establishment.

Fratele lui Sergiu Lucinschi, Chiril, este deputat din partea PLDM, cel mai important partid din coalitia de guvernarea pro-occidentala, dars sustinuta de Partidul Comunistilor. Publicatia Flux scria in urma cu aproape un an ca liberal-democratul Chiril Lucinschi este proprietarul postului de televiziune TV7, care are un contract încheiat de retransmitere a postului rusesc NTV, controlat de Gazprom. Acesta a obţinut în 2013 venituri de peste un milion 800 de mii de lei, fiind astfel, pe locul doi în topul parlamentarilor cu cele mai mari profituri. Potrivit declaraţiei de avere a legislativului, cea mai mare parte din veniturile acestuia, peste un milion 700 de mii de lei, provin din dividendele obţinute de la compania de publicitate moldo-rusă Alcasar Media Services SRL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.