„Presa deţinută de evrei”, criticată pentru acoperirea conflictului din Gaza

Ca întotdeauna, conflictul din Orientul Mijlociu este propice derapajelor mediatice, iar operaţiunea lansată acum de Israel în Fâşia Gaza, împotriva Hamas, nu face excepţie de la regulă, scrie Le Monde, făcând referire la câteva postări pe Twitter ale magnatului media australian Rupert Murdoch.

“De ce presa deţinută de evrei este în mod sistematic anti-israeliană?”, se întrebă Murdoch pe 17 noiembrie, după ce criticase CNN şi Associated Press pentru modul în care relatează ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu.
“Situaţia este pe punctul de a degenera în orice moment. Situaţia Israelului este precară. Între timp, a privi la parti pris-ul CNN şi AP este jenant”, mai scrie Murdoch.

Nu este pentru prima oară când Murdoch îşi exprimă sprijinul pentru Israel. Pe 16 octombrie, el a scris pe Twitter: “Coşmar pentru Isrel dacă Obama va câştiga. Biden a minţit în privinţa relaţiilor sale cu Bibi (premierul Benjamin Netanyahu). Susan Rice la Departamentul de Stat (în locul lui Hillary Clinton), un adevărat coşmar.”

Declaraţiile sale despre “presa americană deţinută de evrei” au provocat critici. Howard Krutz, CNN, a catalogat acest mesaj drept “revoltător”, iar Daily Beast drept “complet prostesc” şi “injurios”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.