Presa engleză se dezlănţuie după umilinţa din faţa Islandei

Euro 2016 s-a oprit în optimile de finală pentru Anglia, învinsă de Islanda (1-2) A doua zi după eşec, ziarele londoneze nu-şi ascund deloc decepţia, ele dezlănţuindu-se la adresa antrenorului şi, deopotrivă, a jucătorilor. Mai exact, ele nu-i menajează absolut deloc pe cei ce au îmbrăcat tricoul naţionalei.Trebuie spus de la început că eşecul, în faţa Islandei era de neimaginat, de neacceptat şi de neconceput. Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, şi-a prezentat demisia imediat după meci, luni seara, ceea ce nu a împiedicat mass media să se dezlănţuie la adresa lui şi a echipei.

În mod cert The Sun , cel mai citit ziar dincolo de Canalul Mânecii care a ales cel mai dur titlu : « Aceşti idoiţi au căzut în faţa Islandei», şi împinge cuţitul în rană, vobind despre un «eşec lamentabil». În fotografia de pe copertă : Wayne Rooney, căpitanul echipei, şi antrenorul Hodgson sunt numiţi «luzeri». Tabloidul a mers şi mai departe, publicând o fotografie a fiului lui Wayne Rooney în lacrimi.Ca urmare, pe reţelele sociale au apărut recţii foarte dure, prin care se cere jucătorului să se adreseze justiţiei.Pentru soţia lui Rooney, care s-a exprimat pe Twitter, gestul ziarului este « şocant », iar autorii lui sunt calificaţi « orduri ».

The Sun Sport, fratele mai mic al lui The Sun, îl împinge şi elpeRoy Hodgson, cel care a reuşit să reziste în post în pofida dezastrului de la Mondialul 2014, din Brazilia. « Imbecilii de gheaţă: Roy demisionează după un eşec patetic», scrie ziarul.

Pentru The Times, este vorba despre « cel mai umilitor eşec din istoria Angliei, după 959 de meciuri şi 144 de ani…» În ziar, fiecare jucător a primit aceeaşi notă : 0.


Aceeaşi opinie în The Guardian, care titrează în secţiunea sa desport « Anglia a ieşit umilită ». Ca răspuns la demisia imediată a antrenorului, jurnalistul Daniel Taylor pune doar o întrebare :« Cum a fost posibil aşa ceva când se ştie că am pierdut în faţa unei ţări care numără tot atâţia locuitori cât Croydon ( un orăşel de la periferia sudică a Londrei) şi care nu are niciun fel de istorie într-un turneu final de fotbal ? »

Mai sobru, The Telegraph se mulţumeşte să evoce « cea mai mare umilire a Angliei ». Dar nu uită să scrie că jucătorii islandezi sunt mici peştişori.

În fine, Mirror este singurul ziar care face o referire la Brexit, cu mai mulţi «r» scriind cu litere mari «Brrrexit Hodgson».

Şi Daily Mail a salutat bucuros demisia antrenorului.«Roy Hodgson demisionează imediat şi suntem fericiţi să-l vedem plecând”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.