Presa europeană: Ronaldo, un narcisist necioplit

Declaraţiile lui Cristiano Ronaldo cum că bucuria islandezilor după meciul cu Portugalia demonstează că au “mentalitate de echipă mică” i-a iritat pe editorialiştii europeni.

Ronaldo a criticat modul în care islandezii au celebrat victoria lor de pe 14 iunie. “Ai spune că au câştigat Euro după modul în care s-au bucurat, a fost incredibil. Nu au încercat să joace, doar să se apare, să se apare, să se apere. Cred că e semnul unei mentalităţi de echipă mică şi că nu vor reuşi nimic în această competiţie”.

The Guardian scrie: “I-am fi recomandat de mult timp să se uite în oglindă dacă n-am fi ştiut că-şi petrece majoritatea zilelor în felul ăsta”. The Guardian arată ca Ronaldo ar fi trebuit să admire munca de echipă a naţiunii de 330.000 de suflete.

“Este o naţiune de fotbalişti pe care ar fi admirat-o dacă nu ar fi fost foarte ocupat să se admire sau se plângă de eşecurile repetate ale propriei ţări în încercarea de a se ridica la înălţime”.

Declaraţiile portughezului sunt cu atât mai deranjante cu cât Ronaldo a făcut un meci prost, irosind multe ocazii. “Jucătorii islandezi nu păreau deloc echipă mică când au făcut zid în faţa loviturii libere a lui Ronaldo din ultimul minut”, scrte The Times. “Au fost suficient de mari pentru a bloca încercările lui mediocre”.

Cotidianul britanic mai adaugă, într-o ultimă înţepătură pentru Ronaldo: “Necioplit si irascibil, el nu a făcut nimic pentru a contrazice imaginea sa de narcisist grosolan. De fapt, faptul că şi-a acuzat adversarii că au avut mentalitate de echipă mică nu ilustreaza decât un lucru: dacă există cu adevărat o persoana cu o viziune redusă, atunci este el”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.