Presa, în gura lui Zgonea

Președintele Camerei Deputaților, pesedistul Valeriu Zgonea, a declarat marți, la o conferință privind libertatea presei, că în ultimul timp se poate vorbi de o tendință de „înrolare” a unei bune părți a presei românești în „mercenariatul” tabloid.

„Vorbim în ultima perioadă de o tendință de înrolare a unei bune părți a presei românești în mercenariatul tabloid, perceput ca o sursă rapidă dar și sigură de atragere a maselor și a resurselor financiare. Ca orice demers își are un cost iar acesta nu poate fi decât abandonarea unor repere morale și etice ale breslei și confundarea interesului public cu interesul publicului”, a declarat Valeriu Zgonea.

Zgonea a spus însă că el acceptă sancțiunile presei pentru greșelile sale „voite sau nevoite”.

„Dincolo de litera legii, libertatea este o stare pură, o stare pur subiectivă și depinde de fiecare dacă dorește să adopte trivialitatea și excesul subiectiv dat de normele și formatele anumitor publicații în detrimentul unei informării corecte bazate pe fapte bine documentate și pe o analiză profundă a contextelor în care respectivul eveniment s-a întâmplat. Personal, fiind politician, sunt supus acestui tir al greșelilor voite sau nevoite pe care le fac și al sancțiunilor din partea presei și le accept, este normal și este corect. Indiferent de critica la care sunt supus, sunt un susținător ferm al libertății de exprimare”, a spus Zgonea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8500 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.