Presa rusă: Armamentul greu al NATO soseşte în România

Generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, a declarat ca NATO va lua in curand o decizie cu privire la poziţionarea de armament greu in Romania, anunta agentia rusa de presa Sputnik, citand Reuters.

Informaţia a fost rapid preluată de agenţia de presă rusă Sputnik, finanţată de stat. Aceasta aminsteşte că miniştrii Apărării din statele NATO au decis în decembrie 2014 să înfiinţeze centre de comandă şi să creeze o forţă de reacţie rapidă în şase state din Europa de Est. Este vorba despre ţările baltice, România, Bulgaria şi Polonia. Efectivele acestei forţe de reacţie vor fi intre 13.000 si 30.000 de militari.

Sputnik mai arată că ambasadorul Rusiei la NATO, Alexandr Gruşko, a precizat în acel moment că decizia NATO de a întări flancul estic va duce la modificarea situaţiei militare si politice în Europa. Această decizie constituie o mare ameninţare pentru Rusia şi va fi luată în calcul în planificarea activităţilor militare, spunea diplomatul.

În urmă cu două săptămâni, ambasadorul rus în Danemarca a declarat că navele daneze pe care ar urma să se instaleze componente ale scutului antirachetă al NATO vor deveni ţinte ale rachetelor ruse, inclusiv cu al celor cu focoase nucleare. Este o ameninţare lansată implicit şi la adresa statelor care găzduiesc deja componente ale scutului antiracchetă, printre care şi România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.