Președintele ANRE, Niculae Havrileț, în incompatibilitate

Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), se află în incompatibilitate, potrivit Agenției Naționale de Integritate, citată de Agerpres.

Potrivit ANI, începând cu data de 6 iunie 2012, Havrileț deține simultan cu funcția de președinte cu rang de secretar de stat al ANRE și funcția de director general al SC Gascop SRL, societate al cărei obiect de activitate se desfășoară în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competența ANRE.

Potrivit art. 4 pct. 34 din Legea 160/2012, „membrii Comitetului Director nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăți comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competența ANRE, în condițiile legii”.

De asemenea, Niculae Havrileț a încălcat și dispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora: „Funcția de secretar de stat, funcția de subsecretar de stat și funcțiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcții publice de autoritate, precum și cu exercitarea funcțiilor prevăzute la alin. (1), lit. c)”, respectiv „funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu (…) funcția de (…) director general (…) la societățile comerciale (…)”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.