Preşedintele care tace şi face. Care face bine

Şi a vorbit preşedintele României, Klaus Iohannis. A vorbit, nu a scris pe Facebook. Domnul Iohannis a ţinut să sublinieze la TVR că este un om de cuvânt: „Când am intrat în campania electorală am spus că vreau altfel de politică şi poate nu s-a înţeles încă foarte bine în ce constă acest altfel de politică. Probabil majoritatea şi-a dat seama că vorbesc mai puţin, fac mai mult, comunic lucruri fără să caut senzaţionalul”.

Într-adevăr, Klaus Iohannis este preşedintele care tace şi face. Face bine. Şi cum să nu faci bine dacă poţi pleca oricând în excursie în străinătate pe banii contribuabililor, alături de soţie. Cum să nu faci bine când ai Guvernul Tău, când îţi trimiţi consilierul preferat ambasador la Londra şi când o coloană oficială te conduce acasă în fiecare weekend?

Preşedintele face bine şi pentru că la capitolul „macro” România se descurcă, nu glumă, iar acest lucru se datorează şi Guvernului Domniei Sale: „Una peste alta, lucrurile funcţionează. Datele macro sunt încurajatoare. Avem creşteri care nu se datorează doar fostului Guvern. Avem un şomaj relativ mic, o datorie publică foarte rezonabilă”.

Ceva probleme, domnule preşedinte? Sunt, cum să nu fie, că doar nu există ţară pe pământul ăsta care să nu se confrunte cu greutăţi. Însă problemele sunt numai din cele „micro”: „Sunt foarte mulţi români cărora nu le merge bine, care nu sunt mulţumiţi de sistemul sanitar, sunt mulţi tineri care îşi caută un loc de muncă şi nu-l găsesc, iar toate astea duc la nemulţumire. Omul care nu are ce pune pe masă nu poate să se hrănească cu datele macro”. Câtă dreptate aveţi, domnule preşedinte! Totuşi, ceva lipseşte. Chiar nu priviţi cu un pic de îngrijorare situaţiile pe care le-aţi pomenit, aşa cum ne-aţi obişnuit? Şi încă ceva. Aţi uitat să le transmiteţi celor care au diverse nemulţumiri că pur şi simplu au ghinion.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.