Președintele CJ Arad, Nicolae Ioțcu, suspendat din funcție

Nicolae Petru Ioțcu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Arad. Acuzat de trafic de influență, Ioțcu este arestat preventive pentru 30 de zile.

Suspendarea din funcție durează până la încetarea stării de arest preventiv.

„La Instituția Prefectului — Județul Arad a fost înregistrată astăzi comunicarea Tribunalului Timiș privind instituirea măsurii arestului preventiv față de Nicolae Petru Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad. Drept urmare, în baza prevederilor art. 71 alin. (1) și art. 108 alin. (2) din Legea 215/2001, prefectul Județului Arad a emis un Ordin privind constatarea suspendării mandatului de președinte al Consiliului Județean Arad, al domnului Nicolae Petru Ioțcu. Conform prevederilor art. 71 alin. (3) din Legea 215/2001, suspendarea din funcție durează până la încetarea stării de arest preventiv”, potrivit unui comunicat de presă remis de Instituția Prefectului, Județ Arad.

Pe 25 iulie, președintelui CJ Arad, Nicolae Ioțcu, a fost arestat preventiv apentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influență, contestaţia privind această măsură fiind respinsă câteva zile mai târziu.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2012, Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad , în valoare de 1.600.000 de euro .

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.