Preşedintele CJ Maramureş, pedelistul Mircea Man, pus sub învinuire într-un nou dosar

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, liderul filialei judeţene a PDL, s-a prezentat, miercuri, la DNA Oradea, unde a fost pus sub învinuire pentru complicitate la trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, pe linie politică, pentru numirea unei persoane la şefia unei instituţii.

Anchetatorii susțin că pre;edintele CJ Maramureş, care este și liderul PDL Maramureș, ar fi intervenit pentru numirea unui director.

„Am fost citat să mi se aducă la cunoştinţă învinuirea cum că aş fi intervenit, pe linie politică, pentru numirea unei persoane într-o instituţie publică. Este ceva legat de funcţionari publici, dar e o chestiune pe care nu vreau să o discut pentru că o să fie un punct de vedere oficial al DNA Oradea. Pot numai să vă spun că nu are legătură cu mine absolut deloc. Sigur că acuzația rămâne, dar o să o vedeţi exact cum scrie și nu vreau să o comentez acum. Pot să vă spun că nu are nicio legătură cu Consiliul Județean, nici cu mine ca și persoană, ci, dacă vreți, e mai mult o chestiune politică. E vorba că s-ar fi folosit cineva de influența mea politică. Este ceva la mijloc clar, faptul că sunt președinte de partid”, a spus Mircea Man.

Tot miercuri, a fost citat la sediul DNA Oradea şi Radu Flaviu, director executiv al Direcţiei Apelor Someş-Tisa din Cluj, care ar fi fost numit în această funcţie ca urmare a intervenţiilor lui Man.

„Am fost chemat pentru a fi pus sub învinuire pentru cumpărare de influenţă, pentru că aş fi obţinut prin intervenţii funcţia de şef al direcţiei, în 2008. Dar nu este nimic adevărat”, a declarat Flaviu, la ieşirea din sediul DNA Oradea.

Radu Flaviu, fost şef al Organizaţiei de Tineret a PDL, a spus că îl cunoaşte pe preşedintele CJ Maramureş, însă a negat că acesta ar fi făcut vreo intervenţie pentru a-i facilita obţinerea funcţiei.

Anul trecut, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a fost pus sub învinuire pentru luare de mită, într-un alt dosar, în urma unor audieri care s-au desfăşurat la sediul DNA – Serviciul Teritorial Oradea. În acel caz, acuzaţiile vizau anumite favoruri pe care Mircea Man le-ar fi obţinut din partea omului de afaceri orădean Beniamin Rus, în schimbul unor contracte pe care firma Selina le-a obţinut de la CJ Maramureş, menţionau surse judiciare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.