Preşedintele Emil Constantinescu, la 15th International Conference of Chief Justices of the World

La acest summit, ce se va desfăşura în perioada 9-17 decembrie 2014 în India, la New Delhi şi Lucknow, vor fi prezenţi înalţi reprezentanţi din domeniul Justiţiei din întreaga lume. Conferinţa reuneşte magistraţi, judecători, miniştri de Justiţie, preşedinţi ai Curţilor Supreme de Justiţie şi ai Curţilor Constituţionale din mai multe ţări pentru a discuta despre necesitatea protejării copiilor prin aplicarea legilor internaţionale şi prin realizarea unui acord al guvernelor statelor lumii.

Conferinţa este organizată de CityMontessoriSchool (CMS) din Lucknow, singura instituţie de învăţământ din lume care a primit Premiul UNESCO pentru educaţie în domeniul păcii în 2002. Asociat al Departamentului ONU pentru informaţii publice, City Montessori School (CMS) a primit acest statut în urma eforturilor depuse pentru conştientizarea problemelor cu care se confruntă societăţile secolului 21.

Scopul conferinţei este de a trage un semnal de alarmă asupra abuzurilor asupra copiilor, asupra numeroaselor probleme cu care milioane de copii din întreaga lume se confruntă: sărăcia, nerespectarea drepturilor omului, lipsa oricăror forme de protecţie din partea statului. Necesitatea de a căuta soluţii pentru generaţiile următoare a reunit membri ai Guvernelor din mai multe state ale lumii, îngrijoraţi de problemele serioase ce ameninţă începutul acestui secolul: arme de distrugere în masă, războaie, degradarea mediului, violenţa, terorismul, infracţiunile cibernetice.

Invitat de onoare al 15th International Conference of Chief Justices of the World, profesorul Emil Constantinescu, în calitate de preşedinte al Academiei de Diplomaţie din Berlin şi director în board-ul World Justice Project, va susţine discursul principal Lungul drum spre statul de drept. Experienţa tranziţiei de la dictatură la democraţie în Europa de Est în sesiunea plenară a conferinţei, va modera mese rotunde şi va avea întâlniri cu înalţi reprezentanţi din domeniul justiţiei şi din mediul academic dinIndia şi din întreaga lume.

(M.P.B.)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.