Preşedintele Iohannis în Parlament: Zâmbetul dinaintea furtunii

Sigur pe el şi zâmbitor, preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a adresat Parlamentului României. După cuvintele de introducere, Klaus Iohannis a vorbit astfel încât să-i determine pe aleşii PSD şi ALDE să plece din sală, lucru care s-a întâmplat imediat. Totodată, pentru a arăta cine-i şeful, Klaus Iohannis i-a luat peste picior pe preşedintele PSD al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, întrebându-se retoric dacă nu cumva au părăsit şi ei sala.

Sigur pe el şi zâmbitor, preşedintele României, Klaus Iohannis, a atacat în permanenţă Guvernul PSD-ALDE şi majoritatea PSD-ALDE din Parlament, şi a lăudat Strada, în aplauzele parlamentarilor Opoziţiei. Preşedintele României, cel care şi-a abandonat de multă vreme rolul de mediator, a avut un discurs agresiv îndreptat împotriva Guvernului şi a majorităţii parlamentare, din dorinţa de a-şi consolida poziţia de conducător al Opoziţiei, dar şi pentru a fi recunoscut ca lider al Străzii.

Sigur şi el şi zâmbitor, preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus că există un studiu sociolog de dată recentă care arată că 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită şi a anunţat convocarea unui referendum având ca temă Justiţia. Un Klaus Iohannis atât de sigur pe el şi zâmbitor probabil că ştie mai mult decât atât. Ştie, conform unui sondaj, că poporul este atât de nemulţumit încât va ieşi la urne, iar referendumul va fi validat, lucru care-l va transforma în marele câştigător al confruntării cu majoritatea PSD-ALDE şi cu Guvernul PSD-ALDE. Cu rezultatele referendumului în mână, preşedintele României va fi relegitimat şi atunci îşi va permite să dea atacul final asupra Guvernului şi a majorităţii PSD-ALDE. Zâmbetul afişat de Klaus Iohannis pe tot parcursul discursului din Parlament a fost zâmbetul dinaintea furtunii care se va abate peste Guvern şi peste majoritatea PSD-ALDE imediat după referendumul privind Justiţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.