Președintele Iohannis, la recepția de la Ambasada SUA

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi seară la recepţia dată de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia zilei de 4 iulie, eveniment programat să înceapă la ora 19.30, otrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale preluat de b1TV.

Americanii celebrează pe 4 iulie cea de-a 239-a aniversare a Zilei Independenţei.

Ambasada sărbătoreşte în avans Ziua Independeţei printr-o ceremonie specială.

În discursul susținut în cadrul evenimentului, șeful statului a vorbit despre respectul României pentru contribuția SUA pe glob, subliniind totodată că lumea traversează un context internațional complicat, conform b1TV.

”Sărbătorim 239 de ani de la Declarația de Independență a Statelor Unite. Este o bucuirie să mă aflu aici împreună cu dumeavoastră cu aceaata ocazie. În numele României, transmit reprezentanților SUA și poporului american urările noastre cele mai calde și felicitări pentru Ziua Națională.(…) Primiți respectul și aprecierea nostră pentru contribuția pe care națiunea americană o are în lume”, a spus Kluas Ioahnnis, conform b1TV.

PUBLICITATE

Klaus Iohannis a subliniat și că parteneriatul strategic cu Statele Unite reprezintă un pilon importnat al politicii externe a României.

La rândul său, însărciantul cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson, a declarat, în cadrul discursului susținut la recepția oganizată la Ambasada SUA de la București, cu ocazia Zilei Independeței Statelor Unite, că România este un aliat care a dat dovadă de tărie de caracter, reușind să depășească moştenirea comunismului, conform b1TV.

PUBLICITATE

Continuând să vorbească despre parteneriatul strategic dintre România și SUA, diplomatul a mai precizat că Armata Română este invidiată de mulți aliați din regiune.

Însrcinatul cu afaceri al SUA și-a încheiat disciursul mulțumindu-i președintelui Iohannis pentru că este prezent la eveniment și declarându-se onorat că îlși reprezintă țara în fața României, aliat strategic al SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.