„Preşedintele Iohannis nu trebuie să fie superpreşedintele PNL, ci al tuturor românilor”

Într-un Comunicat remis redacţiei noastre, ALDE Dolj se pronunţă categoric împotriva unui Guvern de uniune naţională, subiect discutat intens în aceste zile în spaţiul public, considerînd că „o asemenea perspectivă descurajează pluralismul democratic şi participarea cetăţenilor la actul electoral”.

De asemenea, Comunicatul precizează că „Aruncarea în spaţiul public a temei guvernului de uniune naţională, care să conducă România din ianuarie 2017 este generată exclusiv de preocuparea preşedintelui Klaus Iohannis de a salva PNL de la prăbuşirea sa totală. Se pare că Preşedintele ţării este dispus la orice fel de compromis pentru ca PNL să se regăsească în viitoarea formulă de guvernare.

ALDE Dolj îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să fie preşedintele tuturor românilor, nu superpreşedintele PNL, un partid într-o criză majoră de identitate, resurse umane şi leadership, un partid care traversează cea mai neagră perioadă din istoria sa”.

Filiala Dolj a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu cere demisia actualului ministru al Muncii, Dragoş Pâslaru, pentru bîlbîielile sale care au dus la amînarea Legii salarizării: „Nicăieri în UE un ministru nu promite ceva partenerilor sociali, pentru ca apoi, în actele rezultate, să fie trecut altceva decît s-a negociat”, se spune în Comunicatul ALDE.

În privinţa legii „51% produse româneşti în supermarketuri”, ALDE Dolj cere Guvernului să urgenteze elaborarea Normelor de aplicare, astfel încît „să nu deturneze conţinutul actual al legii, prin restricţii mascate sau derogări în exces”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.