Președintele Iohannis s-a întâlnit cu noul ambasador al SUA

Președintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, cu care a discutat despre aprofundarea cooperării în materie de securitate, precum și despre intensificarea dialogului politic, informează Administrația Prezidențială. Este prima vizită a lui Klemm la Cotroceni după prezentarea scrisorilor de acreditare.

Potrivit sursei citate, discuția s-a concentrat asupra evoluției relației bilaterale, iar în acest cadru, s-au apreciat în mod deosebit rezultatele pozitive ale convorbirilor avute la Washington de către șeful statului român și vicepreședintele SUA, Joe Biden.

De asemenea, s-a convenit asupra importanței acțiunilor care urmează să fie întreprinse pentru punerea în practică a celor discutate cu ocazia vizitei președintelui României la Washington, vizând consolidarea Parteneriatului Strategic româno-american.

Administrația Prezidențială subliniază că, în acest context, a fost evidențiat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperării în materie de securitate, precum și pentru intensificarea dialogului politic, inclusiv la nivel înalt.

„Președintele Klaus Iohannis a insistat, în același timp, asupra necesității consolidării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic. De asemenea, președintele României a reafirmat interesul țării noastre de a contribui la asigurarea securității și stabilității regionale într-o strânsă coordonare și conlucrare cu SUA”, mai arată sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.