Preşedintele Iohannis, sub lupa lui Andrei Pleșu

Iată comentariile la articolul Ce spune Pleşu despre preşedintele Iohannis publicat în cotidianul.ro:

John

Plesu, spiritual ca de obicei. Mai important decit ce spui e ceea ce faci. Johannis mai face gafe si e stingaci dar nu e ticalos ca Basescu, Ponta sau altii ce au condus Romania ca premier sau presedinte. Din pacate prin lege nu se poate baga in anumite lucruri iar cu un parlament ce face legi pentru corupti si un guvern nesustinut politic e greu sa mearga lucrurile mai bine.

amicu

Domnul Plesu nu mai stie ce vrea de la Iohannis, sau asa vrea sa se creada. Eu il suspectez ca vrea acelasi lucru ca intotdeauna: un ecler mare, bine insiropat. In alta ordine de idei, ce repede se mobilizeaza „civicii” in apararea membrilor gastii.Alexandrescu trebuie ca e o mare valoare.

Andre

DL. Plesu, ca si alti conationali cu steif, se inneaca tot mai des in comentarii cu iz Balcanic! D-lui uita in ce tara se afla, uita sa fie modest, uita sa stabileasca prioritati atunci cand vorbeste de presedintele in functie (al Romaniei), uita ca deocamdata, Johannis e mai bun decat orice ar fi venit din partea socialistilor democrati, samd. Dl Plesu ar dori un presedinte de seama lui Obama sau de seama cancelarului Merkel, uita insa ca nici d-lui nu are viziunea unui redutabil analist politic!

LIleana

Despre „colega”Vlad Alexandrescu, Plesu spune ca e ofensiv, baga deci batul printre gard ,cum ramane cu mediocritatile, cu frustratii de mana a doua, cu toti cei care vor sa-l amendeze, ca a vrut sa faca treaba, sa improspateze etc etc. Aparandu-si „colega”de la GDS, mai spune dl Plesu-„de alţi miniştri nu ştim nimic ,nimeni nu mă ţine la curent cu performanţele din agricultură transporturi, energie, mediu, comunicaţii”-si intr-adevar cine face ordine in tara asta si ne spune cate ceva, caci dl Plesu gaseste ocazia-niciodata nu e prea tarziu- sa-si puna problema de ansamblu a tarii, acum cand V.A este luat in tabirca si iata-l avocat, pare sa ne spuna ca stie ca exista o tara, o ceva in care lucrurile nu stau bine, dar il avem pe V.A binevoind a misca caruta culturii impotmolita si ea !Pot spune ca dlui Plesu ii sta bine cand isi aminteste -sarind in ajutor si solidar cu suspendatul membru GDS- ca are o tara, o „tarisoara” cum ironizeaza termenul si poate il vedem ca pe dl .V .A.”asumînd cearcănele unui context impur” ! Poate ne trezim ca are dl Plesu insomnii ,se umple de cearcane si slabeste monstruos de mult, ceea ce ar fi o pierdere pt.GDS ce ar lasa deoparte ce-i pe afara si s-ar preocupa de ce este pe aici prin inlauntru, prin „tarisoara”! De la dl.Iohannis desigur vrea un comportament de netitirez nezglobiu si aparent il are. Pt.ca dl Iohannis e un titirez mai rigid, mai mascat si fara efuziuni sentimentale, sec si frust ,asa cum merge tenace pe aceleasi linii vechi trasate ale politicii.Schimbari notabile nu sunt, exprimarea e de inteles ca vrea dom Plesu sa fie philosophica ,metafizica de s-ar putea.Insa „scaparea” cu Antena 3 si „nemultumirea „fata de guvern -prima a vrut sa arate ca totusi dom Iohannis e sensibil la evacuari ,legatura cu casele fiind stransa,iar a doua vroia sa indeparteze sintagma”guvernul meu” spre zari marginale: un repros prea des facut si deci daunator,cumva …

Nick Olahus

Ponta este bineinteles „zglobiu” vis a vis de Iohanis ! De ce ? Pentru ca inteligenta sa este zglobie; nivelul de inteligenta al acestuia este mult, mult peste Iohanis si mult peste media politicienilor si ziaricilor gen plesu din Romania !

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.