×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 55 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 26 iunie 2017, 22:11
EUR (€)
+0.0060 ↗
4.5733 RON
USD ($)
+0.0001 ↗
4.0906 RON
• • •
Așa ceva...
Președintele unei țări: Europarlamentarii sunt "nebuni"

Deputații europeni sunt "nebuni", a declarat președintele filipinez Rodrigo Duterte, într-o reacție la o rezoluție a Parlamentului European care a condamnat săptămâna trecută "numărul ridicat de execuții extrajudiciare" în războiul dus de acesta împotriva drogurilor, relatează France Presse, citată de Agerpres.

"Nu-i înțeleg pe acești nebuni. De ce încercați să vă impuneți? De ce nu vă ocupați de propriile voastre probleme?", a declarat Duterte, în timpul unei vizite oficiale la Naypyidaw, capitala Myanmarului.

"De ce vreți să ne enervați?", a adăugat Rodrigo Duterte, cunoscut pentru modul său direct de a vorbi și pentru injuriile proferate împotriva oricui îndrăznește să-l critice.

El a fost ales președinte anul trecut, cu promisiunea de a eradica flagelul drogurilor, permițând uciderea a zeci de mii de persoane, traficanți și consumatori de droguri deopotrivă.

De când Duterte și-a preluat funcția la sfârșitul lunii iunie, poliția a anunțat că a ucis 2.500 de persoane în cursul operațiunilor antidrog, dar organizațiile de apărare a drepturilor omului invocă mai degrabă 5.000 de morți.

Amnesty International și Human Rights Watch estimează că în Filipine ar fi comise crime împotriva umanității.

În rezoluția lor, deputații europeni au cerut săptămâna trecută Națiunilor Unite să dispună o "anchetă internațională independentă" asupra acestor "omoruri ilegale". Ei au invocat "informații credibile", potrivit cărora poliția filipineză "cosmetizează probe pentru a justifica execuțiile extrajudiciare".

Guvernul președintelui Duterte ar trebui să "acorde mai degrabă prioritate luptei împotriva traficanților și baronilor drogurilor, decât urmăririi micilor consumatori", mai consideră parlamentarii europeni.

În discursul său de duminică, Duterte a reafirmat că-și va continua politica în domeniul combaterii drogurilor. "Și mai mulți oameni vor muri. Eu le-am spus, nu mă voi opri. Voi continua până când ultimul baron al drogurilor din Filipine va fi ucis și ultimii traficanți vor părăsi străzile", a declarat el.

Publicat Luni, 20 martie 2017
1399
 | 2
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Goe
-1
Nu mai are mult nici asta. E nebun?
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
Yoram
-6
UE ar trebui sa legalizeze marijuana, cocaina si extasy,sa ii dea o palma morala lui Duterte!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
ion
+18
Sunt de acord ca europarlamentarii romani sunt in slujba intereselor straine Romaniei! Da pot fi numiti nebuni de legat!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
marian @ ion
+20
"Amnesty International și Human Rights Watch estimează că în Filipine ar fi comise crime împotriva umanității." astia se refera la umanitatea LGBT? Really? astia un zic nimic de americanii care omoara milioane de oameni in iraq, afganistan, siria, Yemen etc... genocidul poporului palestinian?!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
oricine @ ion
+5
Niste cutzaki confectionati, pe scurt :facaturi. Nu am aceasta referinta de adus decat celor din Ro, majoritatea au luat locul altora acolo.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
25 articole/ Actualizat Duminică, 25 iunie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
130 articole/ Actualizat Vineri, 23 iunie 2017
Ilie Şerbănescu

Iată, sumar, cum s-au derulat lucrurile la suprafață: un partid, PSD, ce se dă de stânga, a câștigat detașat alegerile și, împreună cu un partid mai mic, a alcătuit majoritatea parlamentară și a format Guvernul.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 2 ore şi 29 minute