Prestația ciudată a lui Argăseală în fața arbitrilor de la TAS

Preşedintele FCSB Valeriu Argăseală nu a ştiut să le explice arbitrilor TAS de la Lausanne de ce nu l-a înştiinţat pe avocatul propriu în legătură cu circulara LPF din februarie 2016 în care se preciza expres modalitatea de departajare în caz de egalitate de puncte, au declarat pentru News.ro surse care s-au aflat în sala de judecată.

Reprezentanţii FCSB nu au adus deloc în discuţie această circulară în motivele apelului făcut la TAS, deşi le era cunoscută. Unul dintre arbitri l-a întrebat pe Valeriu Argăseală chestiuni legate de această circulară şi i-a pus în vedere că poate fi acuzat de mărturie mincinoasă, aflându-se sub jurământ. Avocatul FCSB le-a spus arbitrilor că nu a avut cunoştinţă despre circulară decât după ce a formulat motivele apelului, iar Argăseală nu a putut explica de ce nu i-a comunicat-o înainte.

Conform unei circulare a LPF din februarie 2016, departajarea echipelor în caz de egalitate de puncte se face luându-se în calcul doar meciurile din play-off şi nu din tot campionatul, aşa cum se lasă să se înţeleagă din ROAF.

Miercuri, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat pentru News.ro, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a rămas în pronunţare cu privire stabilirea campioanei Ligii I în sezonul 2016-2017 şi a precizat că o este posibil ca soluţia să fie anunţată până mâine la prânz.

Formaţiile FC Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate de puncte, 44, în fruntea play-off-ului Ligii I. Conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, Viitorul este noua campioană a României. Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB ar trebui să fie campioana României.

FCSB s-a adresat TAS pentru soluţionarea acestei speţe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.