Presupuși islamiști arestați în Spania

Trei persoane suspectate că susțineau gruparea teroristă Stat Islamic au fost arestate în Spania, a anunțat sâmbătă Ministerul de Interne de la Madrid, conform DPA.

Suspecții sunt doi bărbați și o femeie.

Bărbații, în vârstă de 42 și 32 de ani, originari din Maroc, au fost arestați la Barcelona, aceștia locuind în același apartament. Ei ar fi promovat ideologia grupării teroriste pe site-uri și rețele sociale, vizând în special femei tinere.

Femeia, în vârstă de 24 de ani, a fost arestată la Granollers, la circa 30 km nord-est de Barcelona. Conform Ministerului de Interne spaniol, ea plănuia să se alăture grupării jihadiste în Siria.

Potrivit cifrelor oficiale, 68 de persoane suspectate de susținere a Statului Islamic au fost arestate în Spania în acest an.

Într-un singur an au existat mai multe arestări în Spania în mediul islamist, în 2005, când poliția a reținut 95 de persoane, în contextul în care la 11 martie 2004 au avut loc atentatele de la Madrid soldate cu 191 de morți, notează DPA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.