Presupuşii membri ai celulei teroriste care a comis atentatele de la Bacelona şi Cambrils

Autorităţile spaniole caută în continure trei membri ai celulei teroriste care ar fi comis atentatele de la Barcelona şi Cambrils, relatează El Pais, care prezintă presupusa structură a celulei.

Poliţia a ucis cinci teroriştii care au rănit şase persoane în staţiunea balneară Cambrils.

Moussa Oukabir. Denunţat de fratele său, Driss Oukabir, ca persoana care i-a furat documentele pentru a închiria furgoneta care a intrat în mulţime la Barcelona.

Mohamed Hichamy. Implicat în obţinerea vehiculului.

Omar Hichamy. Fratele lui Mohamed Hichamy, minor

Said Aalla. Cardul său credit a fost găsit furgoneta abandonată la Cambrils. Fratele lui Yousseff şi al lui Mohammed, unul dintre deţinuţii de la Ripoll.

Houssaine Abouyaaqoub. Fratele lui Younes Abouyaaqoub, suspectat că a condus furgoneta de la Barcelona.

Căutaţi

Trei suspecţi sunt căutaţi în continuare, dar autorităţile nu exclud posibilitatea să fi murit în explozia de miercuri, de la Alcanar, din locuinţa unde teroriştii ar fi încercat să fabrice explozibili.

Youssef Aalla. A călătorit la Zurich în decembrie 2016, împreună cu Mohamed Hichamy. Este posibil să se fi ocupat de explozibili.

Abdelbaki Es Satty. Imam din Ripoll. El a închiriat locuinţa din Alcanar care a sărit în aer şi este posibil să fi murit acolo.

Younes Abouyaaqoub. Suspectat că a condus maşina care a intrat în mulţime la Barcelona. Cardul său de credit a fost folosit pentru a închiria cele trei camionete ale teroriştilor.

Poliţia spaniolă a arestat, în ultimele zile, mai multe persoane suspectate de implicare în complot şi în atac.

Driss Oukabir. Documentele sale au fost folosite la închirierea furgonetei care a intrat în mulţime la Barcelona. El susţine că fratele său i-a furat actele.

Mohammed Aalla. El s-a predat poliţiei. Era proprietarul automobilului Audi A3 cu care teroriştii au intrat în mulţime la Cambrils. Fratele său, Said, a fost ucis la Cambrils, iar un alt frate, Youssef, este căutat pentru posibilă manipulare a explozibililor.

Mohamed Houli Chemlal. Reţinut şi rănit în timpul exploziei de la Alcanar. Salh El Karib. Reţinut la Ripoll.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.