Preţul apei calde va creşte cu 100% din vară

În prezent, preţul unei gigacalorii este de 119 lei. Fără subvenţia de la Primăria Capitalei, el va ajunge la 250 de lei.Bucureştenii vor plăti factură dublă la apa caldă din vară dacă Primăria Capitalei va renunţa la subvenţia pentru apă caldă, aşa cum a anunţat la începutul săptămânii primarul general, Sorin Oprescu. Acesta a declarat că aproape jumătate din bugetul primăriei este cheltuit pentru plata subvenţiilor RATB şi RADET.

Directorul RADET, Bogdan Becheanu, susţine că factura la apa caldă se va dubla, iar primăria va face o economie de aproximativ 100 milioane lei într-un an. Totodată, RADET s-a putea confrunta cu întârzieri ale plăţilor ca urmare a majorării preţului.

Potrivit datelor RADET, în fiecare an o familie formată din două persoane consumă 4 gigacalorii pe an. La ora actuală plătim 119 lei pe gigacalorie. Fără subvenţie preţul gicacaloriei va ajunge la 250 de lei. Cu alte cuvinte, bucureşteanul va plăti în plus pe an, în cazul prezentat mai sus, suma de 524 de lei. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.