Pricopie, despre Bacalaureat și Evaluarea națională în anul școlar 2014-2015

Examenul de Bacalaureat și Evaluarea națională nu își vor schimba structura în anul școlar 2014-2015, a declarat pentru Agerpres ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

„Pentru anul școlar viitor, pentru examenul de Evaluare națională nu avem nicio schimbare, pentru examenul de Bacalaureat nu avem nicio schimbare din punct de vedere al structuri examenelor. Avem schimbări legate de recunoașterea competențelor lingvistice, în sensul că am mai adăugat unele atestate, am mai extins. Cu alte cuvinte venim în întâmpinarea elevilor și a părinților și sunt mici modificări, reașezări în interiorul programei. Nu sunt lucruri semnificative. Sunt corespunzătoare programei școlare”, a precizat ministrul Educației.

Remus Pricopie este de părere că în sistemul de învățământ trebuie să fie efectuate schimbări cu condiția ca acestea să fie realizate „progresiv” și să aducă „stabilitate și progres”.

„Întotdeauna trebuie să găsești echilibrul între stabilitate și progres. Nu poți să încremenești, să nu mai schimbi nimic, să îngheți sistemul ani de zile ca să nu mai facem schimbări. Schimbări trebuie să faci de fiecare dată: schimbi manualele, schimbi programele, sunt cerințe diferite. De pe piața muncii apar meserii noi. Ești obligat să schimbi, dar schimbările trebuie să le faci progresiv”, a explicat ministrul Educației, Remus Pricopie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.