Prietenii „de famiglie portocalie” ai primarului Apostu

Imensul scandal generat de arestarea la Cluj a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Radu Bica şi a primarului Sorin Apostu a paralizat total administraţia clujeană şi a adus în prim-plan corupţia generalizată în PDL Cluj şi transformarea acestui partid într-o uriaşă caracatiţă mafiotă portocalie cu ramificaţii interne şi externe – cazul Tower făcând legătura prin deputatul Daniel Buda şi Mihai Chezan cu grupuri mafiote din Chicago.

Alături de Primar, arestat între timp pentru 29 de zile, au mai fost aduşi la audieri mai multi oameni de afaceri: Călin Stoia, administratorul Brantner Veres, arestat şi el împreună cu Sorin Apostu, Simion Mureşan, patronul Eletrogrup, şi Mustafa Bekar, reprezentantul SC Kiat Group Construct, ambii cercetaţi în stare de libertate.

Se pare că investigaţiile procurorilor DNA, mulţi dintre ei veniţi din afara Clujului, au luat cu totul prin surprindere caracatiţa portocalie, ramificată în întreaga administraţie locală, primărie, consiliu judeţean, poliţie, parchete, finanţe etc. Se vorbeşte chiar în oraş de prezenţa unor investigatori FBI, ceea ce ar putea întregi complexitatea fără precedent a acestei operaţiuni de curăţenie.

Faptul că primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost reţinut pentru 24 de ore sub învinuirea de luare de mită a ajuns până în Taiwan. Site-ul www.taiwannews.com a publicat astăzi la ora 05:28 o ştire cu privire la faptul că Sorin Apostu a fost reţinut de procurorii DNA şi că pe numele lui există o cerere pentru mandat de arestare preventivă.

Este foarte posibil ca şi presa din oraşul brazilian Sao Paolo, vizitat anul trecut de primarul Sorin Apostu împreună cu Teofil Mureşan de la Electrogrup, să fi dat deja ştirea despre arestare. Şi când ne gândim că oraşul Cluj este înfrăţit cu atât de multe oraşe străine de pe toate continentele….

Vă prezentăm pentru început un prim instantaneu al primarului Sorin Apostu în Sao Paolo (vezi foto), printre membrii delegaţiei fiind şi patronul de la Electrogrup, primul de lângă primar, amândoi având cravată portocalie, semn de apartenenţă la „clan”… ne întrebăm cât a costat excursia şi dacă, în schimbul „sponsorizării”, Electrogrup a câştigat facil licitaţii ale Primăriei Cluj.

Prefeitura celebra relações bilaterais com a Romênia

Alda Marco Antonio com as autoridades
Foto: Vilma Gonçalves / Secom

A prefeita em exercício Alda Marco Antonio recebeu nesta quarta-feira (7) Sorin Apostu, prefeito da cidade de Cluj-Napoca, capital da região da Transilvânia, na Romênia.

(http://jornalportaleste.blogspot.com/2010_07_08_archive.html)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.