Prima conferință internațională a operatorilor de internet și telecomunicații din România

Prima ediție a conferinței RONOG (Romanian Network Operators Group) are loc miercuri, 29 octombrie 2014, la Hotel Novotel din București. Conferința este organizată de Asociația INTERLAN cu sprijinul EURO-IX și este prima întâlnire oficială a operatorilor de internet și telecomunicații din România.

Evenimentul își propune să aducă împreună specialiști și comunități, dând astfel naștere unei platforme de comunicare orientată pe schimbul de idei, experiențe și opinii, dezbaterea noilor tehnologii și trenduri în domeniu, dar și pe aspectele tehnice care pot influența internetul în România.

Tematicile dezbătute în cadrul conferinței RONOG vor aborda perspective și provocări cu care se confruntă operatorii de telecomunicații din România, probleme tehnice și upgrade-uri ale sistemelor și echipamentelor, securitatea informațiilor, beneficiile pe care le oferă conectarea operatorilor la nodurile de schimb de trafic Internet Exchange, implementări IPV6.

RONOG 2014 va reuni peste 100 de participanți, reprezentanți ai: operatorilor de rețele, furnizorilor de servicii de conținut, furnizorilor de echipamente, companiilor românești și străine de profil, autorităților din domeniu, personalități marcante din România și din străinătate, lideri de opinie și jurnaliști.

În cadrul conferinței, prezentatorii vor oferi participanților informații actuale și relevante pentru comunitatea operatorilor de internet și telecomunicații.

RONOG 2014 este un eveniment organizat cu susținerea Euro-IX, 2K Telecom, Bitdefender, RIPE NCC, Internet Society, Alcatel-Lucent, M247 Europe și NX Data.

NOG-urile (Internet Network Operators Groups ) sunt comunități de specialiști din domeniul internetului și telecomunicațiilor care creează platforme și forumuri de discuții și dezbateri a problematicii de interes comun, prin intermediul conferințelor anuale. Grație statutului membrilor din cadrul acestor comunități, NOG-urile au, de regulă, o mare putere de influență privind toate procesele funcționale și de operare a Internetului.

RONOG 2014, conferința operatorilor de internet și telecomunicații din România, se află la prima ediție, urmând a avea loc miercuri 29 octombrie 2014, la Hotel Novotel din București.

Parteneri media: Agerpres, Agora, Bursa, Business Avenue, Cotidianul, Ziare.com, Business24 și The Money Channel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.