Prima demonstraţie de forţă a Opoziţiei în Parlament

Pentru prima oară după ruperea USL şi trecerea PNL în Opoziţie, liberalii, dar şi UDMR-iştii au blocat, prin boicot, o acţiune a coaliţiei majoritare, PSD, UNPR, PC,Grupul Tăriceanu.

Opoziţia a boicotat şedinţele în care se dezbăteau rapoartele anuale ale TVR

Senatorii şi deputaţii PNL şi UDMR nu s-au prezentat marţi la şedinţele comisiilor (reunite) de buget finanţe şi cultură. Absenţa, în special a senatorilor PNL şi UDMR, a generat imposibilitatea realizării cvorumului de lucru, motiv pentru care cele două şedinţe nu s-au ţinut. Pe ordinea de zi se afla dezbaterea exerciţiului financiar pe anul 2014 de la TVR, iar la comisiile de cultură, dezbaterile pe rapoartele anuale ale TVR pe anii 2013 şi 2014. Liberalii şi cei din UDMR nu s-au prezentat pentru că nu au fost de acord cu decizia majoritarilor (PSD, UNPR, PC şi Grupul Tăriceanu) din Birourile Permanente ale celor două Camere, care au trimis la comisii în dezbatere accelerată doar rapoartele anuale ale TVR, nu şi cele ale SRR, CNA şi Agerpres, cum era normal. Mai mult, liberalii i-au acuzat încă de acum câteva zile pe majoritari că doresc să-şi arondeze politic postul public de televiziune, motiv pentru care intenţionează să schimbe actuala garnitură de conducere.

Reacţii negative din zona PSD

Nerealizarea cvorumului de lucru a fost comentată negativ de unii reprezentanţi ai PSD. Au dat declaraţii presei doar deputatul PSD de Constanţa Mădălin Voicu şi şeful comisiei de cultură de la Senat, Geogică Severin.

„Nu vreau să vorbesc despre lucruri subversive, dar există o dorinţă de blocaj din partea PNL şi, cu surprindere, şi din partea UDMR, care au convenit să nu vină la aceste şedinţe pentru decizia pe care trebuia să o ia atât Comisia pentru buget, cât şi comisiile noastre reunite. Regret, probabil ca vom prelungi luarea unei decizii. Politica în România are multe, nu aş spune neajunsuri, ci unghiuri întunecate”, a spus Mădălin Voicu.

În ceea ce îl priveşte pe Georgică Severin el a anunţat că va anunţa Birourile Permanente pentru a da un nou termen comisiilor pentru dezbaterea rapoartelor TVR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.