Prima operetă la Opera Comică pentru Copii: „Hapciu în RE major”

Cea dintâi premieră a anului 2016, Hapciu în RE major, adaptare după celebra operetă Mam’zelle Nitouche de F.R. Hervé, libret de Henri Meilhac și Albert Millaud, marchează un moment unic în istoria Operei Comice pentru Copii: este pentru prima dată când pe scena instituției se montează un spectacol de operetă. Regia spectacolului aparține maestrului Cristian Mihăilescu, scenografia poartă semnătura Andreei Koch, coregrafia fiind concepută de Cătălin Caracaș, iar dirijorul Ciprian Teodorașcu asigură conducerea muzicală.

Mam’zelle Nitouche este prima operetă creată vreodată şi-n acelaşi timp prima operetă montată pe scena Operei Comice pentru Copii. Aşa cum vă puteţi da seama, alegerea n-a fost deloc întâmplătoare. După ce titlurile de operă, de balet, musical şi vodevil au încântat generaţii întregi de tineri spectatori, iată sosirea unui alt gen de teatru muzical, care dintotdeauna a fost sortit succesului. Creativitatea neobosită a regizorului, care şi-a dat mâna cu dirijorul, dar şi disponibilitatea întregului colectiv dau naştere unui spectacol inedit, în care, spre surpriza mea, reprezentanţi din toate profesiile teatrului se regăsesc pe scenă.” a declarat Felicia Filip, directorul instituției.

Hapciu în RE major ilustrează, prin comicul de situații și dialogul spumos, debutul nepremeditat al unei eleve de pension în lumea teatrului. Asistată involuntar în transformarea ei artistică de către profesorul de muzică, tânăra Denise descoperă cu entuziasm culisele, actorii, scena și… marea dragoste!

„Spectacolul de operetă își are un loc aparte în teatrul muzical: el reprezintă șampania, efervescența, optimismul, voia bună. Este, în același timp, un spectacol complex, care unește cântul cu proza, cu dansul, cu mimica, dusă până la pantomimă. Mam’zelle Nitouche sau Hapciu în RE major, cum inspirat este numită la Opera Comică pentru Copii, are toate ingredientele amintite mai sus. În plus, în chip fericit, beneficiază și de o constelație de interpreți, care prin talentul, entuziasmul și profesionalismul lor, aduc zâmbetul, dar și hohotul de râs pe chipul spectatorilor de toate vârstele.”, a declarat Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Premiera are loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 17.00, și duminică, 21 februarie, de la ora 11.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.