Prima reacție a lui Ponta la votul pentru Șova

Premierul Victor Ponta s-a răstit la o ziaristă joi, întrebat fiind pe tema votului în cazul senatorului Dan Șova din plenul Senatului.

Ponta s-a arătat deranjat de o ziaristă, spunând că nu este ea în măsură să stabilească întrebarea cea mai importantă.

Victor Ponta a declarat, joi, întrebat despre afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora Tăriceanu a comis un abuz la votul în cazul Şova, că fostul preşedinte spune ”multe minciuni”, iar întrerupt de un jurnalist care i-a cerut răspuns, premierul a avut un schimb de replici cu acesta, apoi a plecat.

Senatul nu a încuviinţat miercuri cererea DNA de reținere și arestare preventivă a lui Dan Şova. Cererea DNA pentru Dan Şova a primit 79 voturi „pentru”, 67 „contra” , 5 anulate, dar s-a considerat solicitarea respinsă. Votul din Senat a stârnit mari controverse.

O explicaţie a nervozităţii lui Ponta

Nervozitatea premierului este de înţeles. În presă au apărut filmări cu 35 dintre senatorii care au votat împotriva cererii de arestare a lui Dan Şova. Printre aceştia avem un ministru în funcţie – Eugen Teodorovici, câţiva oameni de bază din PSD. „Lotul” celor 35 arată astfel:

PSD: Eugen Teodorovici (ministru în funcţie), Mihnea Costoiu (fost ministru), Sorin Cristian Dumitrescu, Ioan Chelaru (vicepreşedinţi ai Senatului), Daniel Savu (comisia SRI), Georgică Severin, Viorel Calcan, Viorel Arcaş, Şerban Valeca, Constantin Tămagă, Sorin Lazăr, Ştefan Oprea, Marian Pavel, Laurenţiu Coca, Gheorghe Pop, Florin Constantinescu, Florea Voinea, Florinel Butnaru, Adrian Anghel, Dan Şova.

UNPR: Ruxandra Jipa, Ioan Toma,

Grup Tăriceanu: Daniel Barbu (fost ministru), Nicolae Nasta, Petru Ehegartner

PC: Ilie Năstase, Cristiana Anghel

UDMR: Verestoy Atilla, Rozalia Biro, Laszlo Atilla, Klarik Laszlo Attila, Tanczos Barna

Independenţi: Alexandru Mazăre (ex PSD), Dan Tătaru (ex PSD), Ioan Ghişe

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.