Prima reacție a lui Berbeceanu la decizia instanței

Fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu a declarat joi după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus achitarea sa și condamnarea celor care l-au anchetat, că știa că o să se facă dreptate.

”Am avut întotdeauna încredere în Justiție și știam că o să se facă dreptate. Evident că mă simt fericit și liniștit. Îmi doresc să se termine cât mai repede, să se dea o soluție definitivă și să mă întorc la locul meu de muncă, la echipa mea, la colegii mei. Probabil o să fie o lecție și o învățătură de minte pentru cei tentați să procedeze cum au procedat cei de la Alba care mi-au înscenat mie dosarul. (…) A fost un preț mare, dar nu am avut de ales. Important este să nu se mai poată întâmpla așa ceva altui polițist sau oricărei alte persoane. Nu vreu să intru în fondul cauzei, pentru că nu s-a pronunțat o soluție definitivă și irevocabilă, dar pot afirma ceva cu toată tăria. Înainte de conexarea celor două dosare am vorbit cu o prietenă foarte bună, magistrat de excepție care, când a aflat componența completului mi-a spus: „Traiane, ai nimerit un complet european”. La momentul acela nu am înțeles foarte bine, dar pe parcurs mi-am dat seama că este așa observând cum evoluează cercetarea judecătorească. Pe fond, atât mie, cât și adversarilor mei, ni s-a admis orice probă am solicitat. Am avut parte de o cercetare judecătorească corectă și modernă. (…)Nu am urmărit „răzbunare”. Poate sunt anacronic, dar mie îmi pare rău de ceea ce li s-a întâmplat celor trei. Când m-am întors acasă din „prizonierat” am spus că niciodată nu aș vrea ca familiile lor să treacă prin ce am trecut eu și familia mea. Dar este ceea ce au ales… și mai mult nu am ce să comentez. (…) Am traversat o perioadă extrem de grea și din punct de vedere profesional, psihic, fizic, dar și financiar. (…) Singurul meu obiectiv este să mă întorc la echipa mea (BCCO Alba Iulia, n. red.), la colegii mei și la locul meu de muncă și la activitățile profesionale pentru care am fost pregătit și pe care le voi face cu onoare, demnitate și profesionalism., a spus Traian Berbeceanu într-un interviu acordat hunedoaralibera.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.