Prima reacție a șefei DNA

DNA recunoaște prima înregistrare difuzată de România TVA privindu-l pe „domnu premier”, dar susține că au fost „intercalate” sintagme menite să distorsiuneze conțiuntul.

”Înregistrarea conține fragmente care au fost rostite de procurorul șef în mod public ori la ședințele de lucru cu procurorii unei secții operative. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparțin și care sunt menite să distorsioneze grav conținutul celor spuse”, afirmă DNA într-un comunicat de presă.

În prima înregistrare difuzată duminică seara, Kovesi îi spune unui procuror: „Uncheșelu, știți ce-mi doresc: să decapați instituțional în dosarul ăla cu casele ca să ajungem la domnu premier care a semnat contractele alea”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat duminică seară că Sorin Grindeanu nu are legătură cu dosarul la care se face referire și că se așteaptă ca autoritățile competente să verifice dacă înregistrările sunt autentice sau nu.

”Nu putem să avem nicio reacție directă la aceste înregistrări, important este să se dovedească dacă ele sunt sau nu autentice. Anunțul domnului ministru al Justiției este unul îmbucurător, exact asta trebuie să se întâmple. Autoritățile care au competențe să verifice aceste înregistrări, să vadă dacă ele sunt sau nu autentice. Dacă sunt autentice, care sunt efectele și ce ar trebui să urmeze. Autoritățile care au aceste competențe în acest domeniu vor face toate verificările. Eu nu pot face niciun fel de comentariu pe fond până când nu se dovedește dacă înregistrările sunt sau nu reale”, a declarat Alina Petrescu, duminică seara, la Antena 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.