Prima româncă în turul III la Miami Open

După o zi cu două eliminări a venit din nou soarele pe „uliţa” României la Miami Open: o primă calificare în turul III. Vine „uraganul” Radwańska

Begu victorie în trei seturi

Irina Camelia-Begu (#35 WTA) este prima româncă care a intrat în turul III la Miami Open. După 2 ore şi 15 minute de joc foarte disputat, Begu a întrecut-o cu 2-1 (5/7, 6/4, 6/4) pe cehoaica Tereza Smitkova (#60 WTA). Meciul a fost unul nerecomandat românilor emotivi. Begu a început în forţă şi a avut 4-1 pe tabela de scor. Ce a urmat ţine de neverosimil. Begu nu mai este Begu şi se ajunge la 5-5, după ce românca a avut minge de set. La 5-6, Begu pierde game-ul pe propriul serviciu şi implicit şi primul set. Setul secund ne arată o Begu în revenire, care controlează setul, conduce în permanenţă şi câştigă cu 6-4. Setul decisiv se desfăşoară după „reţeta” setului 2. La 5-4 pentru ea, Begu face o dublă greşeală şi mai pierde o minge, dar recuperează de la 0-30, câştigă game-ul, setul şi meciul.

Caseta tehnică

Irina Begu – Tereza Smitkova

Aşi: 2 – 5

Duble greşeli: 3 – 7

Primul serviciu: 71% – 54%

Puncte pe primul serviciu: 42/62 servicii (61%) – 34/50 (68%)

Puncte pe al doilea serviciu: 14/27 (51%) – 18/41 (43%)

Puncte retur pe primul serviciu: 16/50 (32%) – 26/68 (38%)

Puncte retur pe al doilea serviciu: 23/41 (56%) – 13/27 (48%)

Total puncte câştigate: 95 – 91

Break-uri realizate: 6 – 5

Mingi de break salvate: 5/10 – 3/9

Vine „uraganul” Radwańska

În turul III, Irina Begu o va întâlni pe poloneza Agnieszka Radwańska, una dintre cele mai în formă jucătoare a momentului. Radwańska este cap de serie nr.7 şi se află la ora actuală pe locul 8 în clasamentul general WTA. Agnieszka Radwańska a jucat în turul II împotriva jucătoarei cehe Anna Schmiedlová (# 58 WTA) de care a trecut în două seturi: 6-4, 7-5. Begu a mai jucat o singură dată împotriva polonezei Agnieszka Radwańska, în turul II la Australian Open în 2013, peirzând cu 3-6, 3-6.l

Ce a obţinut Begu până în prezent

  • 65 puntcte WTA (nu a participat anul trecut, deci nu are puncte de apărat)

  • un cec în valoare de 31.670 USD

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.