Prima veste bună în cazul anchetei privind catastrofa aviatică

Anchetatorii care au examinat cutiile negre ale avionului prăbușit în estul Ucrainei nu au găsit nicio dovadă de alterare a dispozitivului care înregistrează conversațiile în cabina piloților, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Cutia neagră a fost deteriorată, dar memoria sa este intactă și nu s-a găsit nicio probă sau indiciu că aceasta ar fi fost alterată”, a transmis, miercuri, într-un comunicat, Biroul olandez pentru Securitate (OVV), care coordonează ancheta.

Britanicii vor extrage date din cutiile negre ale avionului malaezian prăbușit în Ucraina.

Biroul britanic pentru anchete asupra accidentelor aeriene – AAIB – „este pe cale să extragă date care vor alimenta ancheta internaţională. Această operaţiune ar putea să dureze 24 de ore în cazul fiecărei cutii în parte. Acest lucru ar putea necesita mai mult sau mai puţin timp în cazul în care cutiile sunt avariate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Transporturilor, citat de Mediafax.

Datele sunt așteptate să elucideze, fie și parțial, cauzele deocamdată necunoscute cu exactitate ale prăbușirii aeronavei malaeziene cu 298 de pasageri la bord.

AAIB a anunţat că rolul său este să determine cauzele accidentelor, „dar nu să stabilească responsabilităţile”.

Într-o a doua fază, analizarea informaţiilor conţinute de aceste înregistrări de zbor „ar putea să necesite mai multe săptămâni”, a anunţat Biroului olandez pentru Securitate (OVV) AAIB, care conduce ancheta internaţională asupra cauzelor catastrofei în care au murit 298 de persoane.

„În cazul în care ancheta dezvăluie activităţi criminale sau teroriste, aceste informaţii vor fi transmise ulterior autorităţilor vizate”, a adăugat OVV.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.