Prima zi a săptămânii, o privire culturală

Baia Mare

FOTO. Luni, 21 noiembrie, de la ora 14.00, Salonul Artelor de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează vernisajul expoziţiei de fotografie „Fotoetnografica” – ediţia XVI – Cavnic 2016. Expun artiştii fotografi Felician Săteanu, Adela Lia Rusu, Kalman Holocsi, Tibor Kojtar, Ovi D. Pop, Elisabeta Veress. Expoziţia va fi deschisă la Salonul Artelor în perioada 21 noiembrie – 5 decembrie.

Brăila

MUZICA.În această seară, cunoscutul muzician de blues, AG Weinberger își duce chitara în Music Pub din Brăila (Strada Mihai Eminescu 56). Cântarea începe la ora 19.00.
Brașov

LECTURA. La Facultatea de Litere din Brașov, corpul T, Sala „Gheorghe Crăciun”, de la ora 14.00 până cândva după ora 21.00, are loc cea de-a 16-a ediție a Maratonului de Poezie, (în cadrul festivalului Etnovember 2016). Invitații speciali ai acestei ediții sunt Nadja Küchenmeister (Germania) și Dan Sociu.
București

CLASIC.Iter In Tempore” aduce la Sala Atelier a Teatrului Național din București concerte baroce, începând de la ora 19.00. „Sunteți primiți cu prietenie într-o călătorie în timp, inițiată de un personaj contemporan care descoperă invers cronologic secolele XIX-XIV prin dans și muzică” promit organizatorii. Regia evenimentului este semnată de Tünde Kocsis, iar Csilla Juhász își asumă răspunderea pentru coregrafie. Muzica vine de la Ansamblul Codex. Biletele au prețuri ce variază între 60 și 120 lei.
FESTIVAL. Astăzi sunt ultimele evenimente din cadrul Internetics Digital Week. Evenimentul care a inclus o expozitie și o serie de conferințe care au investigat întâlnirea tehnologiei cu zone sociale, business și artistice se închide cu gala de premiere care are loc de la 19.00 la Ateneul Român și cu o petrecere la Expirat Halele Carol.
Cluj Napoca

EXPO. „Ritm și textură” este o expoziție de caligrafie organizată de Atelierdescris în Centrul Cultural de Artă, de pe strada Observatorului nr.1-3. „Arta scrisului de mână înseamnă emoție! Cuvintele fac legatura între oameni și experientele lor. Literele și sunetele se nasc în timp ce noi rezonăm cu mediul și oamenii din jurul nostru. Caligrafia versus scrisul de tipar face ca totul, de la noi înșine, la comunitatea în care lucrăm, să aibă mai multă viață, sensibilitate, integritate, mai multă plăcere, o conexiune mai adevarată” și explică demersul cei de la Atelierdescris. Expun: Ioana Apintei, Casina Batinas, Katalin Moscu, Mădălina Danciu și Ruxandra Grigoraș.
FILM. Serile Filmului Românesc de Artă 2016 aduc la Cinema Mărăști, astăzi și mâine, capodopere ale cinematografiei româneşti realizate de tandemul Dan Piţa – Mircea Veroiu în anii ’70. La ora 17.00 azi e proiectată pelicula „Duhul aurului”. Intrarea este liberă.
Craiova

MUZICA.Mihai Mărgineanu vine azi cu Teatrul Minciună la Teatrul Naţional Craiova de la ora 19.30. Spectacolul poartă numele ultimului album semnat Mihai Mărgineanu și mâine va fi prezentat și în Casa de Cultura a Sindicatelor Râmnicu Vâlcea.
FESTIVAL. Filarmonica Oltenia este deja în a treia zi a manifestării Craiova muzicală dedicată muzicii moderne și contemporane. De la 18.00 spaniolii de la Sigma Project sunt pe scenă cu un cvartet de saxofoane iar de la 20.00 este rîndul sextetului vocal Jazzappellla să impresioneze sub conducerea muzicală a lui Zoltan Andras.
Iași

FILM. Clubul Cinefililor vă aşteaptă la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a municipiului de la ora 18:00. Este programată vizionarea și discuția filmului lui Dario Argento, „Tenebre”(1982, foto).
Râmnicu Vâlcea

CLASIC. Filarmonica „Ion Dumitrescu” organizeaza de la ora 19:00 la Sala Lahovari o „Seară de opera” cu mezzosoprana Martiniana Antonie și baritonul Ioan Brehuescu. Orchestra filarmonicii îl are la pupitru pe Dirijorul Bogdan Voda cu un program de uverturi și arii din creația de operă a compozitorilor G. F. Handel, W. A. Mozart, G. Rossini, V. Bellini și G. Bizet.
Timișoara

FESTIVAL. De la ora 19.00 la Sala Festivă a Centrului Cultural Sârbesc este programată de la ora 19.00, o sărbătorire a „ Zilei limbii sârbe” şi lansarea „Lexiconului biobibliografic al scriitorilor sârbi de pe teritoriul actual al României” de S.Bugarski și J.Milin. Manifestarea are loc în cadrul Zilelelor Culturii Sârbe la Timișoara.
Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.