Primar despre cetățeni: „Nesimțiți”, „țărani”

Primarul oraşului Moldova Nouă din judeţul Caraş-Severin, Adrian Torma, a postat pe contul său de Facebook imagini cu locuitori care, susține el. nu respectă curăţenia, numindu-i pe aceștia “ţărani” sau “nesimţiţi”. Primarul acuză că orașul este mizerabil „datorită, în primul rând, al cetățenilor”.

„Vineri am fost pe „teren” în Oraşul Nou pentru a decide zonele unde începem campania de igienizare.
Am rămas consternat de lipsa de bun-simț și buna creștere a unor cetățeni.
Este foarte ușor să dam vina pe vecini când de fapt toți suntem vinovați pentru modul jalnic în care arată orașul din punctul de vedere al curățeniei.
Am atașat câteva poze care vorbesc și de la sine, dar vă ajut să le înțelegeți:
– doamna din imagine (Bl. 2, Sc. 2, etaj 1) aruncă o oală plină cU tăiței și resturi alimentare pe geam …. incredibilă nesimțirea doamnei și nu cred că este singura;
– în parcarea de la Bl. 8 un cetățean și-a curățat teracota și cu aceeași nesimțire a aruncat în parcare deșeurile. Nici aici nu cred că este singurul.
– tot la Bl. 8 între doi arbori am găsit sârma pusă pentru a atârna rufele. Un alt act de barbarism și lipsa de educație. Și nu este singurul loc.
– la garajele de lângă Bl. 47 un cetățean „gospodar” și-a golit butoiul de varză în zona verde. Și nu este singurul nesimțit.
– următoarele poze sunt din spatele Bl. 49 (bloc locuit de „oameni civilizați”), unde mizeria și nesimțirea este prezentă la maxim. Și nu este singurul bloc.
– și maxima zilei: un ” țăran” care din lipsă de creier a aruncat o coajă de banană pe aleea de la blocul 24 pe jos, când la 10 metri avea coș pentru gunoiul menajer (nu am apucat să fac poză)
Din păcate, nu vedem paiul din ochiul nostru …. orașul este mizerabil datorită, în primul rând, al cetățenilor.
Primăria nu poate fi prezenta peste tot si amenzile nu suplinesc lipsa de bun-simt.
Din poziția de Primar eu pot sa vreau sa transformam orașul intr-o oaza de curățenie, dar fara ca toti cetatenii sa simtă aceasta responsabilitate nu o sa reușim .
Primaria, impreuna cu Poliția Locală, va începe o campanie de conștientizare, informare si amendare acolo unde este nevoie, a cetățenilor care nu înțeleg ca pe lângă drepturi avem si obligatii.
In viitor voi posta pe facebook toate pozele unde consider ca cetatenii isi bat joc de domeniul public.
În locul cuvântului nesimțire as fi putut folosi expresia „lipsa de bun simt”, dar din păcate asta e realitatea şi nu avem de ce sa fugim de ea!!
Totuşi, am încredere ca vom intelege ideea că doar împreuna vom putea face din Moldova Noua un oraș curat!!”, a scris primarul pe Facebook.

Adrian Torma se află la primul mandat de primar al oraşului Moldova Nouă.

Fotografia postată de Adi Torma.
Fotografia postată de Adi Torma.
Fotografia postată de Adi Torma.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.