Primar PSD: Ponta nu trebuie sacrificat

Victor Ponta nu este vinovat pentru pierderea alegerilor prezidenţiale şi prin urmare nu trebuie sacrificat de partid, a declarat la RFI vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita. Primarul Iașiului spune însă că după primul tur de scrutin l-ar fi demis imediat pe ministrul de Externe şi ar fi înfiinţat noi secţii de votare în străinătate.

Întrebat unde a greşit PSD, Nichita a spus: „Dacă mă întrebaţi pe mine, da, există o greşeală, pentru că trebuia să fim foarte fermi în acea duminică, după primul tur, mult mai fermi. Şi de ce nu, chiar dacă erau discuţii legate de acea Ordonanţă, poate că nu era rău… bun, acum sunt nuanţe, respectăm legea sau nu respectăm legea. Şi acest val emoţional care s-a creat până la urmă s-a încercat să se creeze şi prin alte teme. A fost tema cu amnistia, cu corupţia. Deci s-a încercat tot timpul să se creeze acest val emoţional împotriva PSD-ului şi din alte teme. El a reuşit mult mai puternic prin ceea ce a fost în diaspora”.

Nichita spune că l-ar fi demis „imediat” pe ministrul de Externe după primul tur al alegerilor prezidenţiale: „Eu atunci aş fi luat poate decizia imediat a demiterii ministrului de Externe, aş fi încercat în două secunde să vedem ce decizii putem să luăm în afară şi aşa mai departe, pentru că nu mai era vorba doar de a respecta legea, era vorba de o solicitare a oamenilor şi de creare a unui val şi atunci ca să nu dau voie acestui val să se creeze, atunci pot să fac aceste lucruri”.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia din fruntea PSD, Gheorghe Nichita a răspuns: „Victor Ponta a demonstrat până acum că poate să ţină un partid unit, a făcut o coaliţie de guvernare, a guvernat doi ani şi ceva foarte bine şi sper să guverneze în continuare la fel de bine. Victor Ponta s-a străduit să fie un candidat foarte bun şi a fost un candidat foarte bun, cu şanse foarte mari. Din păcate, nu cred că el e vinovat, pentru că pe calculul clar, normal, pe vot normal, Victor Ponta era preşedintele României astăzi. Iar partidul nu cred în clipa de faţă (că ar trebui să spună): „gata, au trecut alegerile, am pierdut, sacrificăm”. Cu Victor Ponta am câştigat localele detaşat, am câştigat parlamentarele şi europarlamentarele, cu Victor Ponta avem comisar pe Regional la Bruxelles. Deci avem multe lucruri făcute cu Victor Ponta împreună”.

„Da, eu spun în clipa de faţă că nu trebuie (sacrificat Ponta – nr.), e opinia mea şi nu e doar opinia mea, am avut o discuţie cu colegii mei, am avut o discuţie cu toţi primarii din judeţ (Iaşi) şi cu cei din Biroul Judeţean de partid şi toţi mi-au spus foarte clar că trebuie să păstrăm echipa unită în continuare Victor Ponta-Liviu Dragnea”, a mai precizat Gheorghe Nichita.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.