Primăria Capitalei, condusă între prieteni

Primăria Capitalei a afişat punctajul obţinut de fiecare concurent la proba scrisă la “concursul” pentru funcţia de administrator public (city manager). Pe reţelele de socializare, bucureştenii râd de “mascarada” Municipalităţii. Ca să intre la proba orală a interviului, candidatul trebuia să obţină minim 70 de puncte la proba scrisă. Potrivit anunţului (facsimil) favoritul Gabrielei Firea , Sorin Chiriţă, a depăşit punctajul necesar. El a fost notat cu 74,50 puncte, Bogdan Suditu a obţinut 31,83 de puncte, Marian Popoacă, 14,76 de puncte, iar Constantin Drăgan, 6,66 de puncte. Potrivit anunţului, pe 31 mai 2017, ora 11:00 va avea loc interviul, care, cu siguranţă va fi o formalitate.
“Omul ori are o memorie de elefant, ori «a picat» pe subiecte. Nu mă aşteptam să fie altfel. În cultura noastră, norma este să te înconjori de apropiaţi, nu să colaborezi cu cele mai capabile minţi de care poţi dispune. Sper că va veni o vreme când competenţa şi valoarea profesionlă vor fi criteriile pentru a accede în funcţii la Primărie. Pentru că, evident, concursurile pot fi croite în fel şi chip. Îmi pare rău pentru Bucureşti că nu va beneficia de experienţa lui Suditu, dar oricum, cred că s-ar fi irosit pe lângă Firea. Sau l-ar fi folosit aşa… ca paravan, doar de imagine, ceea ce ar fi fost păcat”, a comentat pe facebook consilierul general liberal Ciprian Ciucu. El publică o parte din subiectele pe care candidaţii le-au avut de abordat (facsimil). Cei mai mulţi bucureşteni insinuează că „favoritul” ar fi ştiut subliectele dinainte, iar la oral se va deschide doar şampania.

Problema RADET

Sorin Chiriţă a fost numit în consiliul de administraţie al regiei de termoficare în luna august 2016, iar în octombrie, după anunţarea insolvenţei, el a fost numit administrator special al RADET. Nimeni nu ştie dacă el ar putea să menţină ambele funcţii sau va trebui să renunţe la cea de la RADET, cartoful fierbinte al Primăriei Capitalei. Deoarece nimeni nu a văzut contractul de management pe care Chiriţă îl are cu RADET, nu se poate şti dacă va fi înlocuit sau nu din funcţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.