Primăria Capitalei va monta rastele

Toate instituţiile publice din Bucureşti vor avea rastele pentru parcarea bicicletelor. Pe străzile din vecinătatea instituţiilor publice de pe teritoriul municipiului Bucureşti vor fi amplasate rastele pentru parcarea bicicletelor, prevede un proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 8 iunie.

“Amplasarea rastelelor se va face de către administratorii străzilor respective, numai după obţinerea avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti. Administraţia Străzilor şi primarii sectoarelor 1 – 6 vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri’, se arată în proiect.

Potrivit expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, una dintre dimensiunile prin care se cuantifică nivelul calităţii vieţii dintr-un oraş este gradul de mobilitate durabilă, în acest sens fiind necesare deplasări rapide, sigure, confortabile şi eficiente şi mai puţin poluante.

“Aceste cerinţe nu pot fi satisfăcute decât prin utilizarea transportului alternativ, fie public, fie individual nemotorizat, pentru ambele necesitând a fi create facilităţi faţă de transportul individual. Pentru încurajarea utilizării bicicletei ca mijloc de transport, pe lângă construirea de căi dedicate acestora, este necesară şi realizarea de facilităţi de parcare, mai ales în vecinătatea instituţiilor publice”, se arată în document.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.